Foto: camargue_knokke_renson-2__1_

De mooiste overkapping voor jouw tuin: 5 inpsirerende voorbeelden

Een overkapping in je tuin: je zit heerlijk beschut tegen wind, regen en zon. Én het is een absolute meerwaarde voor jouw huis. Dit zijn de 5 mooiste!

Guido van Loon

Dit zijn de voordelen van een overkapping in de tuin

Nog vaker en nog langer genieten van ‘buiten zijn’. Van het zonnetje, de frisse lucht en de buitenspelende kinderen. En bij twijfelachtig weer is de keuze tussen binnen of buiten een stuk makkelijker geworden. Tenslotte biedt het luchtige dak bescherming tegen regen en wind, maar ook tegen direct zonlicht als je daar behoefte aan hebt.Tegenwoordig zijn er heel stijlvol vormgegeven exemplaren die aansluiten op de architectuur en uitstraling van je huis.

De 5 mooiste overkappingen voor jouw tuin

Wij gingen voor je op zoek naar de vijf mooiste overkappingen! Onze conclusie? We zien steeds meer dat de overkapping gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een tuinhuis, veranda of aanbouw. Geniet van deze vijf voorbeelden.

1. Overkapping met verschuifbaar terras en zwembad

Dit is één van de allermooiste die we tegenkwamen: de Camargue van Renson (met kantelbare lamellen!). Hier gecombineerd met verschuifbaar terras met daaronder een zwembad. In één woord: wauw!

2. Tuinhuis is combinatie met een overkapping

Een Country tuinhuis, een tuinhuis in combinatie met een veranda of overkapping is erg populair. En niet zonder reden. Wij zijn fan van deze Amerikaanse stijl.

3. Aanbouw meets overkapping

Dit voorbeeld is ontworpen door Ittalum. Hierbij is een aanbouw gecombineerd met overkapping. Het heeft zelfs een schuifbaar dak!

4. Heuse tuinkamer

Dit is een overkapping die je gerust een heuse tuinkamer kunt noemen! Wie wil dit nu niet in zijn tuin?

5. Houten overkapping

Een prachtige houten overkapping blijft mooi en populair. Past prima in elk type tuin!

Heb je een vergunning nodig voor een overkapping?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een eventuele vergunning van je overkapping, en dus niet de leverancier. Of je een zogenaamde omgevingsvergunning nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte en het reeds bebouwde tuinoppervlak. Meer informatie vind je op www.omgevingsloket.nl of bij je gemeente.

Ontdek hier meer voorbeelden van overkappingen.

Reacties