string(1) "p"

Ondanks de eikenprocessie rups toch op het balkon

Balkonbeglazing biedt bescherming tegen overlast van de eikenprocessie rups. Met de beglazing dicht kan het balkon toch veilig benut worden.

Blij met balkonbeglazing

Wat we de laatste tijd bij Metalura vaker horen is dat mensen erg blij zijn met hun balkonbeglazing, omdat hun balkon met de beglazing dicht toch veilig gebruikt kan worden. De bewoners hebben geen last van de vervelende bijeffecten van de eikenprocessie rups, die de komende maanden nog wel even aanwezig blijft.

Overlast

Ondanks dat de eikenprocessierups wordt bestreden, komt de rups alweer veel voor en zorgt hij voor veel overlast. Vooral de brandharen van de rupsen zijn problematisch, die komen in de lucht en kunnen door de wind worden verspreid. De stoffen die op de haren zitten, zorgen bij aanraking voor een allergische reactie. De microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten geven zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. De nesten op eikenbomen zijn herkenbaar aan de dichte, witte spinsels op de stam of op dikke takken.

Bescherming door balkonbeglazing

Door op uw balkon de beglazing dicht te houden kunt u toch gebruikmaken van uw balkonkamer, zonder overlast van de eikenprocessierups. De brandharen die door de wind worden meegevoerd, komen zo niet op het balkon en niet bij u terecht. De balkonbeglazing van Metalura is kaderloos, te bedienen met een draai-/vouwsysteem en beschikt over ruimtebesparende slim-fitprofielen. Dat biedt alle flexibiliteit in de indeling van de panelen. Het uitzicht op het balkon blijft volledig behouden.

De perfect sluitende glazen panelen zijn - als de omstandigheden zich hiervoor lenen - volledig wegklapbaar en in één hoek te plaatsen. De enkele, verzonken rail zorgt voor een onbeperkte doorgang. De glazen draai-/vouwsystemen bestaan uit oersterk en gehard veiligheidsglas en zijn bestand tegen windkracht 12.

Maak ook kennis met de balkonbeglazing van Metalura en geniet van een comfortabel balkon. Kijk op www.metalura.nl.