De 3 voordelen van een goede draaifauteuil

Draaistoelen kom je vaak tegen in kantoren en werkomgeving. Echter zien we ze ook steeds vaker terug in interieurs en woonkamers.

Guido van Loon 04 November 2021

Een goede draaistoel heeft een aantal voordelen. Wij leggen ze in dit artikel haarfijn uit.

1. Een draaifauteuil biedt ergonomische voordelen

Wanneer je even lekker in je stoel wil zakken en wilt relaxen voor een paar uurtjes, dan is het belangrijk dat je stoel ergonomisch is en je goed ondersteunt. Je kun namelijk pas echt goed relaxen als je ook de juiste zithouding aanneemt. Een ergonomisch ontwikkelde draaistoel biedt daarvoor de perfecte oplossing.

Een goede relaxfauteuil met draaifunctie moet helpen met een goede ondersteuning aan je onderrug, zodat je een gezonde zithouding aanneemt, ongeacht of je rechtop zit of iets naar achteren. De armleuningen zijn ook belangrijk voor extra ondersteuning aan nek, schouders en een goed postuur.

Het grootste ergonomische voordeel van een stoel die 360 graden draait is dat het meedraaien helpt om gemakkelijk naar een bepaalde richting te draaien of te kijken, zodat je niet je hele lichaam hoeft te draaien of een andere zithouding hoeft aan te nemen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk een kop koffie pakken van een tafel zonder op te hoeven staan. Ook hoef je niet meer te leunen op de zijkant van je stoel als je bijvoorbeeld iets wilt pakken van een tafeltje naast je. Zo verminder je het risico op verrekte spieren of ongewenste belasting. Een draaistoel met armleuningen biedt daarnaast het voordeel dat je jezelf kunt afzetten aan de armleuningen om gemakkelijk op te staan

2. De draaifunctie kan naast andere functies gebruikt worden

Een ander voordeel aan draaistoelen is dat je over het algemeen bekende comfortopties ook kunt toevoegen aan een draaifauteuil. Zo kun je ook een elektrisch verstelbare rugondersteuning of voetenklep toevoegen aan je stoel zonder de draaifunctie te verliezen. Er zijn zelfs draaistoelen die een sta-op functie bieden. Wanneer je de sta-op functie gebruikt, blokkeert de draaifunctie zodat je veilig kunt opstaan uit je stoel.

3. Met een draaifauteuil kun je gemakkelijker praten

Draaistoelen zijn perfect voor sociale interacties. Een comfortabele draaistoel in je woonkamer zorgt er voor dat je gemakkelijk kunt bijdraaien of meedraaien met je gesprekspartner zonder je nek te verdraaien. Door de 360 graden draaifunctie kun je vanuit elke hoek meedoen met een gesprek zonder dat je uit je stoel hoeft.

Draaistoelen zijn in duizenden soorten en maten te verkrijgen. Van industriële stoere draaistoelen tot houten draaifauteuils in een minimalistische look. Wat jouw woonstijl ook is, er is altijd een draaistoel die aansluit op jouw wensen.

Reacties