Foto: 2021/industriele-fauteuil.jpg

De winter door met een industriële fauteuil

De dagen worden korter en we zitten meer thuis. Tijd om te kijken naar jouw comfort, want wat is er nou fijner dan heerlijk zitten in een fijne fauteuil?

Guido van Loon

Een industriële fauteuil of draaifauteuil om precies te zijn, want dan ziet het er allemaal ook nog stijlvol uit. We leggen je graag uit wat de voordelen van zo’n heerlijk zitmeubel zijn.

Het comfort van een fauteuil

Grote kans dat je graag een boekje leest of televisie kijkt vanaf de bank. Een topkwaliteit bank zit natuurlijk ook gewoon lekker. Maar er is wel een probleem: op de bank neem je al snel een slechte houding aan. Half onderuitgezakt breng je jouw tijd door, wat vanzelfsprekend niet goed is voor je nek en rug.

Industriële draaifauteuils of gewone fauteuils zijn veel meer gericht op een juiste zithouding. Vaak kun je de verhoudingen heel nauwkeurig afstellen en bijvoorbeeld ook je benen ondersteuning geven. Je kunt dus comfortabel zitten terwijl je de kans op rug- en nekklachten door je slechte zithouding minimaliseert.

Sommige fauteuils zijn leverbaar met elektrische bediening. Een druk op de knop is dan voldoende om het zitmeubel in een voor jou perfecte stand te zetten.

Een draaifauteuil met industrieel ontwerp

Waarom je een draaifauteuil of gewone fauteuil met een industrieel ontwerp moet kiezen? Naast comfort is een mooi interieur ook gewoon belangrijk. De industriële woonstijl is op dit moment populair. Dit leidt dan ook tot een groot aanbod van industriële meubels bij diverse woonwinkels.

De industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieken en industriële gebouwen. Dit komt tot uiting met robuuste en stoere designs, gecombineerd met comfortabele stoffen. Veel voorkomende kleuren zijn donkergroen, donkerblauw, roestbruin en grijs.

Als je regelmatig je kijkpositie moet veranderen, bijvoorbeeld omdat je ogen naar de tv gericht moeten zijn, is het verstandig om een industriële draaifauteuil te kiezen. Je hoeft dan niet de hele stoel te verslepen om de ideale kijkpositie te verkrijgen.

Makkelijk te combineren

Misschien heb je in het verleden al voor de industriële stijl gekozen, maar het kan ook zijn dat een industriële (draai)fauteuil je eerste industriële meubel wordt. Het is in ieder geval goed om te weten dat je met deze stijl eindeloos kunt combineren.

Mooie uitbreidingen zijn bijvoorbeeld een boekenkast van mangohout (een duurzame en fraaie houtsoort) en een industrieel tv-meubel. Ook wat betreft accessoires kan je alle kanten op. Zo is het aan te raden om je mooie spullen uit te stallen op een industrieel wandrek. Eigenlijk is een fraai industrieel vloerkleed ook een must.

Op het gebied van verlichting zijn er fraaie, robuuste hanglampen en tafellampen die je interieur compleet maken.

Vraag om advies of probeer uit in een winkel

Het kopen van een industriële fauteuil doe je niet zomaar even. Tenminste, we gaan er vanuit dat je hoge kwaliteit wil hebben, zodat je jarenlang comfortabel kan zitten. Dan is het pas echt een geweldige investering!

Om het juiste zitmeubel aan te schaffen is het slim om een echte specialist in te schakelen. Vakmensen kunnen slimme adviezen geven. Niet alleen op basis van comfort, maar ook op basis van stijl. Zo krijg je een mooi samengesteld interieur waar je écht plezier aan beleeft.

Je kunt advies inwinnen en online een fauteuil bestellen, maar een winkel bezoeken is ook geen slecht idee. Want alleen daar kan je even rustig op verschillende fauteuils gaan zitten en ondervinden wat het best bij je past. Bezoek bijvoorbeeld I.d. Wonen, een speciaalzaak voor industriële meubels in Winsum, Groningen. Dit dorp is in 2020 benoemd tot het mooiste dorp van Nederland. Je kunt vooraf alvast een kijkje nemen in het ruime aanbod van industriële meubels: www.idwonen.nl.

Reacties