Een sta-op stoel als je moeilijk kunt opstaan

Een sta-op stoel is een aangepaste fauteuil. Door meerdere motoren kan je ervoor zorgen dat de diverse functies in de stoel kunnen worden bediend.

Guido van Loon 16 September 2021

Dit doe je door middel van een knop op de stoel of op de afstandsbediening. Er zijn ontzettend veel stoelen waaruit je kan kiezen. Je kan voor een stoel kiezen met een verstelbare voetenbank, zitvlak en rugleuning.
Deze kunnen allemaal onafhankelijk van elkaar bediend worden Je kan de stoel in de door jou gewenste stand zetten. Op deze manier kan je heerlijk zitten in een houding die jou het minst pijn doet. Op die manier ontlast je het lichaam en kunnen de spieren zich goed ontspannen waardoor je je krachten voor leuke dingen kan bewaren.

Afstandsbediening

De bediening van de motoren gaat meestal via een afstandsbediening. Het fijne hiervan is, dat je gewoon in de stoel kan blijven zitten terwijl je de stoel instelt naar jouw nieuwe wensen. Een sta-op stoel is speciaal gemaakt voor mensen die moeite hebben bij het opstaan. Dit kost hun veel kracht en vaak heeft men ook pijn. Het gaan zitten in een gewone stoel kan ook nog wel eens wat energie kosten. Een sta-op stoel ondersteunt je wanneer je wilt gaan zitten en wanneer je wilt opstaan. Op deze manier kan je weer mobiel en prettig wonen.

Slapen in een relaxstoel

Een sta-op stoel is een relaxstoel met een sta-op systeem en elektrische bediening. De relaxstoel is ook perfect om je rustmomenten te pakken waarvoor je anders naar je bed zou moeten lopen. Deze stoelen kan je zo verstellen dat ook slapen of even een dutje doen hierin erg plezierig is. Als je ouder wordt krijg je steeds vaker te maken met vermoeide benen en is het belangrijk de benen regelmatig te laten rusten en te ondersteunen. Een verstelbaar voetenbankje is dan een uitkomst. Je kan deze op diverse standen instellen. Ook voor mensen met een chronische ziekte is een relaxstoel een goed idee. Je brengt meer tijd zittend door en het is fijn dan een goede stoel te hebben waar je comfortabel in kan zitten.

Een sta-op stoel met meerdere motoren

Een sta-op stoel kan meerdere motoren hebben. Je hebt exemplaren met één motor, maar je kan ook kiezen voor een stoel met meerdere motoren. Hoe meer motoren hoe flexibeler de stoel ingesteld kan worden.

Deze motoren kunnen afzonderlijk bediend worden zodat je de stoel in bijna elke gewenste stand kunt zetten. Wil je bijvoorbeeld geen gebruikmaken van de voetenbank en lekker rechtop zitten dan kan dat. Heb je even tijd voor een stressless momentje en wil je even languit liggen in de stoel, dan stel je de stoel in en pak je je rustmoment.

Reacties