Foto: bank-tips-kopen

Tips bij het kopen van een nieuwe bank

Sparen levert niets op en het duurt niet lang meer voordat je spaargeld alleen maar minder waard wordt.

Guido van Loon

Als je het toch nuttig wilt besteden en het is tijd om de woonkamer een upgrade te geven dan is zeker te kijken naar nieuwe meubels. Die bank waar je bijvoorbeeld al tig jaar op zit heeft zijn beste tijd gehad. Dus niets zo fijn als rondkijken voor een nieuwe bank.

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet die je vooraf gaan helpen bij het vinden van de perfecte nieuwe bank!

Tip 1: Lijstjes helpen bij je zoektocht!

Maak vooraf een lijstje. Bij het zoeken naar de perfecte bank is het handig om van tevoren een lijstje te maken met eisen waaraan je bank moet voldoen: moet het een grote bank zijn, een hoekbank met een fauteuil, twee 3zitsbanken? Welke stof gaat het worden, leer of ‘gewoon’ stoffen’? En ga zo maar door. Bepaal je wensen vooraf.

Tip 2 : Proef zitten is een moetje

Ja die bank ziet er supermooi uit online, past precies in de woonkamer. Maar, of het lekker zit? Omdat een bank ook bedoeld is om lekker op te liggen, hangen of zitten moet jeu even proef zitten!

Zonde van het geld als je die voordelige bank online heeft gekocht en het echt voor geen meter zit. Want uiteindelijk is het zitcomfort het meest belangrijke om mee te nemen bij jouw keuze. De bank ga je tenslotte dagelijks gebruiken en dan moet je hier wel van kunnen genieten.

Overigens niet handig om te gaan bankzitten wanneer je moe bent. Dan zit namelijk ieder bank goed.

Tip 3 : Hoe groot mag de bank zijn?

Hoe de bank er uit ziet en hoeveel mensen (en huisdieren) op de bank kunnen zitten is natuurlijk er belangrijk. En ga je voor een bank uit een deel, twee losse banken, kies je voor een set met daarbij een fauteuil of hocker of een twee- of driezitsbank.

De keuze is enorm. Daarom is het heel belangrijk dat de nieuwe bank of set, behalve bij de stijl van het interieur, ook goed in de ruimte past.

Een grote hoekbank kan prachtig zijn, maar wanneer er eigenlijk geen ruimte voor is, blijkt het niet echt praktisch. Meet vooraf je huidige bank op, de breedte, de diepte, de afmetingen van de kussens et cetera. In een ruime woonwinkel lijkt die enorme hoekbank niet zo groot maar blijkt het eigenlijk niet te passen in je woonkamer.
Vergeet ook niet de afmetingen van je woonkamer op te meten. Zo weet je wat maximaal mogelijk is met een of meer bankdelen.

Tip 4: Welk materiaal kies je?

Wat ook een belangrijk punt is, is de mogelijkheid tot het gemakkelijk schoonmaken van je nieuwe bank. Zeker wanneer kleine kinderen of huisdieren tot je gezin behoren, is het van belang dat de bank gemakkelijk schoon te maken is.

De kleur is belangrijk maar kijk ook naar het materiaal. Stof is prachtig en in vele kleuren verkrijgbaar, maar weer minder handig met kinderen en huisdieren die vlekken maken. Dan kun je misschien beter kiezen voor een bekleding van leer of kunstleer.

Tip 5: Vergelijk altijd prijzen

Ook al zijn banken er in alle soorten en maten, de kosten voor een nieuwe bank kunnen enorm uiteenlopen.

Welk budget heb je beschikbaar? Kies van daaruit naar welke meubelwinkels u toe wilt gaan. Online shoppen of je in een winkel oriënteren is natuurlijk ook een goede mogelijkheid.

Tip 6: Wat is de levertijd

Tenslotte moet je niet vergeten na te denken over de levertijd van je bank.

Bij sommige meubelwinkels zijn banken gewoon op voorraad en kun je deze meteen meenemen, maar bij de meeste is een levertijd van tien tot twaalf weken heel gewoon. Dus kun je nog even wachten tot je droombank op maat geleverd gaat worden, of heb je de bank nu nodig?

Reacties