Foto: zo-kies-je-de-perfecte-bank-voor-de-woonkamer

Zo kies je de perfecte bank voor in je woonkamer

Afhankelijk van de grootte van de bank die jij aanschaft, bepaalt een bank een groot gedeelte van het interieur in jouw woonkamer.

Guido van Loon

Waar menig consument een bank aanschaft, enkel op basis van de uiterlijke kenmerken hiervan, is het wel degelijk van belang om ook met verdere aspecten rekening te houden, want waar let jij op bij het kiezen van de perfecte bank voor in jouw woonkamer?

Formaat en opstelling

De keuze voor het juiste formaat en de meest tactische opstelling van jouw bank, speelt een grote rol bij het uiteindelijke eindresultaat. Om er zeker van te zijn dat jouw bank qua maten voldoet aan jouw wensen en woning sfeer, kun je deze eenvoudig opmeten, waarna het kiezen- of het eventueel op maat laten maken van jouw nieuwe bank, al een stuk eenvoudiger wordt. Heb je een nieuw huis gekocht? Dan is het het meest praktisch om een plattegrond van jouw woonkamer te ontwerpen, waarop jij jouw meubels op schaal weergeeft. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de bank die voor jouw woning het meest passend is. Ga je voor een 3-zits bank, past een 2-zits bank beter bij jouw woonomstandigheden of is een hoekbank voor jou de beste optie?

Comfort

Bij de aanschaf van jouw nieuwe bank is het belangrijk om te bepalen waarvoor je jouw bank wilt gebruiken. Wanneer jij op zoek bent naar een relaxbank, is het beter om je te focussen op een wat diepere bank, die ter opvulling voorzien wordt van verschillende kussens. Wordt het een actieve zitbank, dan kun je beter gaan voor een bank met een wat korter zitgedeelte, zodat de comfort van jouw houding zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Wil je er ook op liggen, dan is de lengte van de bank belangrijk en is de hoekbank een goede optie.

Stoffering

Tot slot is ook de keuze voor de stof of het leer van van jouw bank van belang. Niet alleen omdat de soorten stof of leer, en tevens de kleuren hiervan, een belangrijke rol spelen in hoe jouw bank oogt, maar ook vanwege belasting- en gebruiksredenen. Zo kiezen huishoudens met kinderen en/of huisdieren vaker voor een onderhoudsarme- en robuuste stoffering en gaan net samenwonende stellen eerder voor banken met een fijne stof in een lichte kleur, of voor een een mooie lederen bank. Keuze is reuze, maar een beetje research van te voren heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Voor welk model ga jij?

Reacties