Foto: Binnenkijker_dbkeukens

Taupe keuken met hout, warm en eigentijds

Taupe is een prachtige kleur voor een keuken. Chique, warm en passend in de interieurs van nu.

15 Januari 2024

Maar een complete taupe kleur keuken vinden Hans en Dia niet heel mooi, het liefst zouden ze taupe combineren met iets anders.
Hout vormt een warme aanvulling. Op de houten vloer staat de taupe keuken met hout nu prachtig. Bekijk het resultaat van Adee Keukens in dit appartement in Deventer.

Het appartement werd van zijn vorige keuken ontdaan toen de huidige bewoners hun intrek namen. Er zat een hoekkeuken in, maar die bestond uit twee delen door de lege hoek. Heel onlogisch en onpraktisch, vinden Hans en Dia. Daar moest iets nieuws voor komen. En daar zijn gelukkig wel heel veel mogelijkheden voor!

Deze taupe keuken met zwart aanrechtblad, gecombineerd met hout, is een natuurlijk geheel dat in het appartement staat alsof het er speciaal voor is gemaakt. Eigenlijk is dat ook zo met deze keuken.
Hij is ook speciaal samengesteld voor dit appartement, in nauw overleg met de keukenadviseur. Hans en Dia gaan kleiner wonen, ze willen dan ook een rustige keuken, iets met bruinachtig grijs. Een keuken zonder bovenkasten, zonder handgrepen.
Geen rijen met lades, hoewel die lades wel erg praktisch zijn. De lades gaan nu schuil achter kastfronten, zodat het aantal zichtlijnen in deze hoekopstelling minimaal is. Inderdaad is de taupe keuken met hout een heel rustige keuken geworden.

Opbergruimte met minder bovenkasten

Is er genoeg bergruimte met deze afmeting keukenblok, zonder bovenkasten? Absoluut, met als handige aanvulling de extra, ondiepe bovenkasten in de hoek. Boven het koffieapparaat bieden ze plek voor de voorraad koffiekopjes en theeglazen, dus je hebt het in 1x gepakt.
Hans is lang, maar tegen deze bovenkasten stoot hij zijn hoofd niet, dat is fijn. En het voordeel van ondiepe bovenkasten is ook, dat je extra werkruimte hebt op het aanrechtblad, want eronder kun je makkelijk je gang gaan.

Praktisch spoelen

De spoelbak en het afvalsysteem zitten op een heel praktische plek, dicht bij elkaar in deze praktische keuken. De afvalbakken zijn in de kast geïntegreerd. Heb je druipend groente- of fruitafval, dan hoef je er niet mee te lopen.
Zo blijft de twee kleuren keuken heerlijk schoon. Vervelende geurtjes vanuit het afvalkastje? Geen sprake van, want het systeem is goed afgesloten dus je ruikt of ziet het niet. Heel prettig.
Boven de afvalbakken is een plank gemonteerd waar Dia een rolletje afvalzakjes klaar legt voor gebruik.

Boiler kost geen ruimte

Een Quooker hoort in deze keuken, het is een duurzame keuze en het geeft veel gemak. Een kopje thee maak je snel en gemakkelijk. Per glas, ook nog eens. Ideaal. Dia vindt het heel fijn zo. Een nadeel van een Quooker kan zijn, dat je ruimte in een keukenkast af moet staan voor de boiler. In deze moderne keuken is het handig opgelost.
De boiler benut een haast onzichtbaar deel van de keuken, want hij zit hoog in de afvalkasten verwerkt.
Zo blijft de ruimte in de twee brede lades in z’n geheel behouden voor pannen en bestek. Nu is de ruimte die de boiler inneemt, geen nadeel meer.

Ergonomie

De oven zit nu eindelijk op een voor Dia fijne plek. Altijd was de oven te hoog voor haar. In deze keukenindeling niet meer. Qua ergonomie in de keuken is deze taupekleurige keuken een vooruitgang.
De keuken heeft ook de juiste hoogte voor de hoogte van het appartement en de smaak van Hans en Dia.
Je kunt het nog laten dichttimmeren boven, maar het is een bewuste keus om het open te laten. En dat staat hier dan ook heel mooi.

Adee Keukens in Rijssen is onderdeel van DB Keukens. DB Keukens heeft ook nog vestigingen in Haarlem, Berkel en Rodenrijs, Sint-Annaland, Goes, Nunspeet, Kesteren en Utrecht. Ruim 2100 klanten beoordelen DB Keukens met een 9,7 op het onafhankelijke platform Qasa.nl.

Meer van DB KeukenGroep
Reacties