array(3) { ["scheme"]=> string(5) "https" ["host"]=> string(19) "www.superkeukens.nl" ["path"]=> string(37) "/inspiratie/weblog/je-keuken-reinigen" }
Partner

Superkeukens

Superkeukens is met haar 44 winkels een van de grootste en toonaangevende keukenaanbieders in Nederland. Bij Superkeukens vindt u een breed assortiment kwaliteitskeukens met altijd direct de beste prijs. Zonder handjeklap! Of u nu kiest voor modern hoogglans, trendy matzwart of landelijk klassiek. Bij Superkeukens vindt u altijd een keuken die bij u past. Bovendien krijgt u altijd een gratis en deskundig advies inclusief 3D ontwerp en wordt er alle tijd genomen om uw wensen door te nemen!

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht Superkeukens

Uw keuken reinigen

Met onze tips gaat het schoonmaken van uw keuken nét een beetje makkelijker en blijft uw keuken in topconditie!

1. Gebruik de juiste producten

Om uw keuken goed te reinigen, gebruikt u het best alleen milde, in water oplosbare schoonmaakmiddelen. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals glasreinigers kunnen u keuken beschadigen, vanwege het oplosmiddel dat erin zit. Dat geldt zeker voor hoogglanskeukens, die voorzien zijn van een speciale coating. Zorg verder altijd voor schonen, niet-pluizende schoonmaakdoekjes en gebruik bij hoogglanskeukens geen microvezeldoekjes! Die kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van uw kastjes. Gebruik ook voor het werkblad van uw keuken een zacht reinigingsmiddel.

2. Laat uw gootsteen glimmen

Vergeet schuurmiddel voor een glanzende gootsteen. Spuit voorzichtig een scheutje chloor in uw gootsteen, borstel het met een afwaskwast door uw bak, laat even intrekken en spoel daarna goed na met water. Zelfs een bruin geworden afvoerputje wordt weer schoon! 

3. Een schone oven en magnetron

Niets zo vervelend als aangekoekt vuil in de oven of magnetron. Hoe langer u dat laat zitten, hoe meer moeite het kost om het eruit te krijgen. U kunt natuurlijk aan de slag met agressieve ovenreinigers, maar wat u ook kunt doen is een (ovenvast) bakje met citroensap in uw oven of magnetron zetten. Tien minuten op tweehonderd graden in de oven of twee minuten in de magnetron en het verdampte citroensap zorgt ervoor dat u het vuil zó wegveegt met een vochtige doek! Wel even laten afkoelen natuurlijk …

4. Gaspitten schoon en fris

Het klinkt misschien raar, maar een gaspit met ingebrand vuil wordt weer schoon na een half uurtje weken in een bakje cola.

Kies uw keuken!

Wilt u een nieuwe keuken die u gemakkelijk schoon kunt houden en waarvan u lang plezier heeft? Een keuken met een strakke uitstraling, of misschien juist een wat meer landelijke keuken? Bij Superkeukens vindt u altijd de keuken die u zoekt. En met onze tips is het schoonhouden van uw nieuwe keuken een eitje! Bekijk hier al onze keukens.

Meer lezen over
'Uw keuken reinigen'?

meer van deze professional

Hoe een compacte keuken in te delen?

Wanneer u wat kleiner behuisd bent, kan het een hele ui...

Mooie landelijke keuken van SuperKeukens

Landelijke keuken van Superkeukens

De voordelen van een stoomoven

Koken is heel leuk om te doen. Vooral wanneer u er veel...

Toon alle 18 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.