Je keuken reinigen

Met onze tips gaat het schoonmaken van jouw keuken nét een beetje makkelijker en blijft jouw keuken in topconditie!

1. Gebruik de juiste producten

Om je keuken goed te reinigen, gebruik je het best alleen milde, in water oplosbare schoonmaakmiddelen. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals glasreinigers kunnen je keuken beschadigen, vanwege het oplosmiddel dat erin zit. Dat geldt zeker voor hoogglanskeukens, die voorzien zijn van een speciale coating. Zorg verder altijd voor schonen, niet-pluizende schoonmaakdoekjes en gebruik bij hoogglanskeukens geen microvezeldoekjes! Die kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van je kastjes. Gebruik ook voor het werkblad van je keuken een zacht reinigingsmiddel.

2. Laat je gootsteen glimmen

Vergeet schuurmiddel voor een glanzende gootsteen. Spuit voorzichtig een scheutje chloor in je gootsteen, borstel het met een afwaskwast door de bak, laat even intrekken en spoel daarna goed na met water. Zelfs een bruin geworden afvoerputje wordt weer schoon! 

3. Een schone oven en magnetron

Niets zo vervelend als aangekoekt vuil in de oven of magnetron. Hoe langer je dat laat zitten, hoe meer moeite het kost om het eruit te krijgen. Je kunt natuurlijk aan de slag met agressieve ovenreinigers, maar wat je ook kunt doen is een (ovenvast) bakje met citroensap in je oven of magnetron zetten. Tien minuten op tweehonderd graden in de oven of twee minuten in de magnetron en het verdampte citroensap zorgt ervoor dat je het vuil zó wegveegt met een vochtige doek! Wel even laten afkoelen natuurlijk …

4. Gaspitten schoon en fris

Het klinkt misschien raar, maar een gaspit met ingebrand vuil wordt weer schoon na een half uurtje weken in een bakje cola.

Kies jouw keuken!

Wil je een nieuwe keuken die je gemakkelijk schoon kunt houden en waarvan je lang plezier hebt? Een keuken met een strakke uitstraling, of misschien juist een wat meer landelijke keuken? Bij Superkeukens vind je altijd de keuken die je zoekt. En met onze tips is het schoonhouden van jouw nieuwe keuken een eitje! Bekijk hier onze keukens.