De ideale koelkastindeling

In de koelkast blijft eten en drinken langer goed. Maar hoe stelt u de koelkast juist in? Zes tips voor een goede koelkastindeling! 

  1. De temperatuur van uw koelkast mag maximaal 4 graden zijn. Zo blijven etenswaren het langst goed. Met een koelkastthermometer, te koop in de kookwinkel, controleert u of uw koelkast wel koud genoeg is.
  2. Het onderste deel van de koelkast is het koudst. Bewaar hier dus vlees, vis en gevogelte, evenals eventuele restjes. Laat die trouwens goed afkoelen voordat u ze in de koelkast zet!
  3. Boter en kaas moeten niet ál te hard worden en kunnen dus het beste bovenin de koelkast, relatief gezien het minst koude deel. Ook sausjes zoals mayonaise en ketchup kunnen hier het beste staan.
  4. De deur is een ideale plaats voor kleinere artikelen zoals eieren. Dan vallen ze niet uit de koelkast wanneer u iets van het schap pakt.
  5. In de groentelade kunt u ook fruit en kruiden kwijt. Geef de groentelade regelmatig even een sopje, zeker wanneer u fruit en groente los in de lade bewaart!
  6. Wist u trouwens dat de draairichting van de meeste koelkasten veranderd kan worden? Handig wanneer u bijvoorbeeld verhuist en uw oude koelkast op een andere plaats wilt zetten!

Of u nu een inbouwkoelkast in uw keuken wilt of een hippe, losstaande retro-koelkast: uw keukenadviseur van Superkeukens laat u graag de mogelijkheden zien. Kom langs in uw Superkeukens keukenzaak voor een advies op maat!