De ideale koelkastindeling

In de koelkast blijft eten en drinken langer goed. Maar hoe stel je de koelkast juist in? Zes tips voor een goede koelkastindeling!

  1. De temperatuur van je koelkast mag maximaal 4 graden zijn. Zo blijven etenswaren het langst goed. Met een koelkastthermometer, te koop in de kookwinkel, controleer je of jouw koelkast wel koud genoeg is.
  2. Het onderste deel van de koelkast is het koudst. Bewaar hier dus vlees, vis en gevogelte, evenals eventuele restjes. Laat die trouwens goed afkoelen voordat je ze in de koelkast zet!
  3. Boter en kaas moeten niet ál te hard worden en kunnen dus het beste bovenin de koelkast, relatief gezien het minst koude deel, geplaatst worden. Ook sausjes zoals mayonaise en ketchup kunnen hier het beste staan.
  4. De deur is een ideale plaats voor kleinere artikelen zoals eieren. Dan vallen ze niet uit de koelkast wanneer je iets van het schap pakt.
  5. In de groentelade kun je ook fruit en kruiden kwijt. Geef de groentelade regelmatig even een sopje, zeker wanneer je fruit en groente los in de lade bewaart!
  6. Wist je trouwens dat de draairichting van de meeste koelkasten veranderd kan worden? Handig wanneer je bijvoorbeeld verhuist en de oude koelkast op een andere plaats wilt zetten!

Of je nu een inbouwkoelkast in je keuken wilt of een hippe, losstaande retro-koelkast: jouw keukenadviseur van Superkeukens laat je graag de mogelijkheden zien. Kom langs in 1 van onze showrooms voor een advies op maat! Direct online een afspraak inplannen? Klik hier om jouw gratis adviesgesprek in te plannen.