Partner

Superkeukens

Superkeukens is met haar 44 winkels een van de grootste en toonaangevende keukenaanbieders in Nederland. Bij Superkeukens vindt u een breed assortiment kwaliteitskeukens met altijd direct de beste prijs. Zonder handjeklap! Of u nu kiest voor modern hoogglans, trendy matzwart of landelijk klassiek. Bij Superkeukens vindt u altijd een keuken die bij u past. Bovendien krijgt u altijd een gratis en deskundig advies inclusief 3D ontwerp en wordt er alle tijd genomen om uw wensen door te nemen!

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht Superkeukens

Tips voor de ideale keukenindeling

U staat er misschien niet bij stil, maar het is belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe keuken te bepalen welke indeling deze krijgt. 

Keuken opdelen in zones

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat wij in de keuken voornamelijk heen en weer bewegen tussen het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Natuurlijk bent u in de keuken ook op andere plekken te vinden, maar deze vallen buiten de zogenaamde ‘werkdriehoek’. In de ideale keukenindeling is de totale omtrek van deze driehoek maximaal acht tot tien meter. De afstand tussen uw kookplaat en spoelbak is bij voorkeur maximaal twee meter.

Keuken opdelen in zones

Voor de ideale keukenindeling is niet alleen de werkdriehoek van belang: ook is het belangrijk om de keuken op te delen in zones. Keukenspecialisten delen de keuken veelal op in de volgende vijf zones:

  • Opbergzone
  • Voorraadzone
  • Spoelzone
  • Werkzone
  • Kookzone

Al deze zones hebben hun eigen functies. Zo heeft u in de opbergzone uw keukengerei en kookbenodigdheden, in de voorraadzone het eetwaar, de spoelzone de spoelbak of wasbak, de werkzone is het gedeelte waar u eten kunt snijden en bewerken en in de kookzone kunt u bakken, braden of koken. Het is van belang dat u de keuken in deze volgorde opbouwt, want deze is gelijk aan de volgorde van het koken. Allereerst pakt u borden en messen, vervolgens pakt u het voedsel, waarna u het gaat spoelen en snijden. Tot slot gaat u dit koken. Op die manier loopt u minder heen en weer in de keuken.

Uw droomkeuken binnen handbereik

Wanneer u de werkdriehoek met de zone-indeling combineert, komt u al gauw op de ideale keukenindeling. Kunt u hierbij toch nog enige hulp gebruiken, vertrouw dan op de expertise van de keukenadviseurs van Superkeukens! Kom langs in de dichtstbijzijnde Superkeukens-winkel en doe volop inspiratie op! Plan een adviesgesprek met ons in en onze medewerkers bekijken de mogelijkheden van uw keuken. Zo ligt die nieuwe keuken binnen handbereik.

Meer lezen over
'Tips voor de ideale keukenindeling'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.