Ton sur Ton

Ton sur Ton: zo pas je de populaire trend toe in jouw keuken

Soms zie je zo’n mooie kleur waarvan je denkt: daar zou ik het liefst mijn hele huis (en complete inboedel) mee schilderen. Dit is de Ton sur Ton-trend in een notendop. Saai? Juist niet! Doordat de tinten nét even anders zijn, krijg je een gelaagde en toch samenhangende uitstraling. Ton sur Ton is niet alleen en blijvertje in de modeland, ook voor keukens is de trend niet meer weg te denken. In deze blog geven we allerlei tips om de Ton sur Ton-trend het beste tot zijn recht te laten komen in jouw keuken!

Het concept achter Ton sur Ton
Oui, oui: de term Ton sur Ton komt uit het Frans. Het betekent letterlijk ‘toon op toon’, oftewel ‘tint op tint’. Dat wil dus zeggen dat je vanuit één kleur vertrekt en hier verschillende tinten van gebruikt. Neem bijvoorbeeld de kleur groen. Met groentinten als salie, olijfgroen en smaragdgroen, kun je eindeloos veel combinaties maken. Doordat de basis hetzelfde blijft, maar elke tint nét even anders is, creëer je een gevoel van rust, diepte en ruimtelijkheid. Dit is essentieel voor ruimtes waarin we veel tijd doorbrengen, zoals keukens. Bovendien heb je geen last meer van keuzestress, want het matcht altijd! 

Kleur bekennen
Bij het omarmen van de Ton sur Ton trend voor je keuken is de kleurenkeuze cruciaal.
Neutrale tinten: Neutrale tinten zoals grijstinten, beige en crème zijn populaire keuzes voor een tijdloze uitstraling. Deze tinten zijn veelzijdig en passen goed bij verschillende keukenstijlen, van modern tot landelijk.
Blauwtinten: Blauw is een rustgevende en chique kleur die goed werkt in keukens. Van marineblauw tot azuurblauw en grijsblauw, blauwtinten zorgen voor een verfijnde en eigentijdse sfeer.
Aardetinten: Wil jij een gezellige, huiselijke look & feel in jouw keuken? Kies dan voor aardetinten als terracotta, zand, roest en bruin. Deze tinten geven meer karakter en warmte aan de ruimte.
Groentinten: Groene tinten geven een frisse en natuurlijke touch aan je keuken. Dit past perfect bij de trend van botanisch design, waarbij de natuur in de binnenruimte wordt geïntegreerd.

How to: Ton sur Ton in je keuken
Nu je je kleurenpalet hebt gekozen, is het tijd om deze tinten strategisch toe te passen in je keuken:
Kasten en werkblad: Kies een basiskleur voor je keukenkasten en werkblad. Deze kleur kan het grootste oppervlak van je keuken bedekken en dient als de hoofdkleur van je Ton sur Ton palet.
Muren en plafond: Vind je het mooi als de keuken één lijkt met de ruimte? Schilder de muren dan in dezelfde kleur als de keukenkastjes. Uiteraard kun je ook voor een iets lichtere of donkerdere tint kiezen als je monochroom wat ‘too much’ vind. Een andere optie is om een accentmuur te schilderen. Dit trekt de aandacht naar een bepaald deel van de keuken, zoals het kookeiland of de eethoek. De ultieme Ton sur Ton tip: schilder ook je plafond mee met de muur voor een geborgen en knusse sfeer!
Achterwand: Vergeet ook de achterwand er niet bij te betrekken. Denk aan een gestucte achterwand, een glaswand of een wand met speelse tegeltjes zoals onderstaande afbeelding. Je kunt ook het werkblad een stukje laten doorlopen op de achterwand, dit wordt een smetplint genoemd. Bij Superkeukens zijn er tal van mogelijkheden.
Accessoires: Gebruik decoratieve elementen zoals vaasjes, keukengerei en schilderijtjes om verschillende tinten van je gekozen kleur in de ruimte te brengen. Wees ook niet bang om te spelen met verschillende texturen en vormen. De juiste accessoires geven je keuken wat extra flair en maken het geheel af.

De nieuwste keukentrends in jouw keuken: het kan bij Superkeukens
Ben jij net zo enthousiast over de Ton sur Ton trend als wij? Bij Superkeukens volgen we de laatste trends op de voet en passen onze keukencollectie hierop aan. Zo is er altijd een keuken die bij jou past! Vraag ons gratis digitale inspiratieboek aan of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste keukentrends.