Tips voor een schone vaatwasser

Een vaatwasser is erg handig. Als je erover beschikt, is het misschien wel het meest gebruikte apparaat in huis!

Tips voor een schone vaatwasser

Tip 1: Vieze geurtjes
Misschien heb je al van alles geprobeerd om de vieze geur uit de vaatwasser te halen maar is het nog steeds niet gelukt. Wij hebben dé tip! Sprenkel wat citroensap over de vuile vaat en zet de vaatwasser aan zoals je altijd doet. 

Tip 2: Verstopte vaatwasser
De vaatwasser is soms verstopt door de etensresten die achterblijven in de vaatwasser. Daarom is het van belang dat het servies, voordat het in de vaatwasser gaat, goed afgespoeld wordt. Zo voorkom je namelijk een verstopte vaatwasser. Als het zo ver is gekomen dat de vaatwasser is verstopt, kun je de filter eruit halen, leegmaken en vullen met schoonmaakazijn. Zet deze dan aan zonder servies en op een intensief programma. 

Tip 3: Vieze vaat
Een veelvoorkomend probleem is kalkaanslag op de sproei-armen, het probleem wat hierdoor ontstaat is dat het water niet meer goed verspreid wordt door de vaatwasser. Het gevolg hiervan is dat de vaat nog steeds vies is, nadat de vaatwasser aan heeft gestaan. Dat wil je natuurlijk  niet. Als dit ook bij jou het geval is, is het belangrijk dat de sproei-armen los worden gemaakt en de kalkaanslag wordt verwijderd. Dit kun je doen met een sopje van citroensap, water en schoonmaakazijn. 

Tip 4: Baking soda
Een vieze vaatwasser? Gebruik dan baking soda! Vul het zeepbakje met een ruime theelepel baking soda en zet de vaatwasser aan op het meest intensieve programma, zonder vieze vaat. Als je dit hebt gedaan zal de vaatwasser weer zo goed als nieuw ogen. Doe er echter niet teveel baking soda in. Dit kan bijtend werken in de binnenkant van de vaatwasser. 

Tip 5: Niet te vol
Zorg ervoor dat je de vaatwasser niet te vol propt met servies, dit kan ervoor zorgen dat de sproei-armen niet goed kunnen draaien. Ook wordt de vaat niet meer goed schoon en kan het voorkomen dat de vaatwasser nog een keer aan moet. 

Meer informatie?
Is het ondanks goed onderhoud tóch tijd voor een nieuwe vaatwasser? Kom dan naar Superkeukens en laat je adviseren door onze experts. Er zit altijd een vestiging bij jou in de buurt. Bekijk hier onze showrooms.