Waarom een wijnkast dé perfecte toevoeging is aan jouw keuken

Ben jij een wijnliefhebber? Dan is een wijnklimaatkast de perfecte toevoeging aan jouw keuken! In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een wijnklimaatkast.

Waarom een wijnkast dé perfecte toevoeging is aan jouw keuken

Ben jij een echte Bourgondiër en drink je graag een wijntje bij je vers bereide maaltijd? Of heb je regelmatig gasten over de vloer die van wijn houden? Dan is een wijnklimaatkast misschien wel wat voor jou. Een wijnkast heeft niet alleen invloed op de smaak van de wijn, maar ook op de uitstraling van je keuken. Dus wordt het rood, wit of rosé? Lees snel verder voor meer voordelen van een wijnkast in jouw keuken!

Een wijnkast voorkomt kwaliteitsverlies
Je kunt jouw wijnflessen natuurlijk prima bewaren in een leuk wijnrekje in je keuken, maar de variërende temperatuur in huis kan de smaak van wijn negatief beïnvloeden. Met een wijnkast, ook wel bekend als een wijnklimaatkast, ben je er zeker van dat de wijn smaakt zoals deze hoort te smaken. Bovendien is een constante temperatuur essentieel om te voorkomen dat de wijn te snel verouderd of bederft. Dat zou natuurlijk enorm zonde zijn. Bij de luxere wijnkasten is het zelfs mogelijk om elke plank van een andere temperatuur te voorzien, zodat je verschillende soorten wijnen in één kast kan bewaren. Handig!

Serveer wijn op de perfecte temperatuur
Je komt op vrijdagavond thuis na een lange werkdag, doet de koelkast open en komt er dan achter dat je vergeten bent om een fles wijn koud te zetten. Gauw die fles even in de diepvries, om vervolgens alsnog lauwe wijn te drinken. Herkenbare situatie? Met een wijnklimaatkast is dit verleden tijd! In een wijnkast wordt wijn namelijk bewaard op serveertemperatuur, waardoor je er direct van kunt genieten. Wil je weten wat de ideale temperatuur is van jouw favoriete wijn? Kijk dan even op deze pagina over de wijnklimaatkasten van Superkeukens.

Bewaar wijn onder ideale omstandigheden
Een wijnkast beschermt wijn tegen wisselingen in luchtvochtigheid. Wanneer deze namelijk te laag is, kunnen de kurken uitdrogen, wat weer kan leiden tot oxidatie. Een te hoge luchtvochtigheid kan juist schimmel en beschadigde etiketten veroorzaken. Daarnaast beschermt een wijnkast tegen trillingen die chemische reacties in de fles kunnen verstoren. Dit is vooral van belang als je je wijncollectie bewaart in een omgeving met veel beweging, zoals een keuken of een drukke kelder. Met een wijnkast kun je dus met een gerust hart een dansje in je keuken doen.

Een wijnkast geeft je keuken een luxere look & feel
Naast functionele voordelen geeft een wijnklimaatkast cachet aan je keuken. Met een luxe display en sfeerverlichting is het namelijk een echte eyecatcher die menig wijnliefhebber jaloers zal maken. Wijnkasten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, stijlen en kunnen op diverse hoogtes geplaatst worden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld net als een vaatwasser onder een werkblad geplaatst worden. Wil je de wijnflessen liever wat hoger bewaren en presenteren? Dan kunnen ze ook net zo hoog als een oven, magnetron of inbouw koffieapparaat geplaatst worden. Plaats je meerdere apparaten naast elkaar, dan creëer je eenheid en een mooi lijnenspel. Bij Superkeukens vind je altijd een wijnkast die perfect aansluit op jouw smaak én (nieuwe) keuken!

Ontdek de prachtige inbouw wijnkasten van Superkeukens
Wil je jouw keuken voorzien van een wijnklimaatkast? Meer weten? Kom gerust eens langs bij uw dichtstbijzijnde Superkeukens-vestiging. We vertellen je graag alles over onze wijnklimaatkasten en adviseren je over de juiste wijnkast voor jouw wensen, eisen én budget. Tot snel bij Superkeukens!