Koningin der potten: de aspergekoker van Demeyere

02 April 2009

De verticale aspergekoker zorgt voor perfect gekookte asperges tot in de puntjes


Mooi, gezond en vooral heel erg lekker. De asperge wordt niet voor niets de koningin der groenten genoemd. En daarom heeft Demeyere de koningin der potten ontwikkeld: een verticale aspergekoker voor een smakelijk resultaat tot in de puntjes. Het aspergeseizoen mag beginnen...

Stomen

Asperges zijn het best te bereiden in een hoge, cilindrische pan met deksel waarin ze rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten komen dan boven het water uit en worden gestoomd in plaats van gekookt. De aspergekoker van Demeyere leent zich hier perfect toe.

De aspergekoker

Het is een hoge, smalle kookpot met twee handgrepen, een deksel en een aspergemand met haakje waardoor je het op de rand van de kookpot kan hangen. Uniek aan deze aspergekoker: hij is niet alleen ideaal voor het verticaal koken van groenten zoals asperges of witloof, maar ook voor het bereiden van pasta. Bovendien kan je erin blancheren, koken en stomen.

Specificaties

De aspergekoker is gemaakt van roestvrij staal 18/10 en is voorzien van een 3-lagige capsulebodem van 4 mm dikte voor een goede warmtegeleiding. De pot zelf is mat gepolijst, het deksel is blinkend. Hij is geschikt voor alle vuren, inclusief inductie. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie (niet geldig voor professioneel gebruik).

Diameter: 16 cm
Bodemdiameter: 14 cm
Inhoud: 4,5 l
Hoogte: 23 cm
Aanbevolen verkoopprijs incl. btw: 79 euro

Over Demeyere

Als familiebedrijf begonnen in 1908, is Demeyere vandaag uitgegroeid tot een wereldreferentie inzake de fabricatie van culinair kookgerei in roestvrij staal. Gevestigd in het Antwerpse Herentals, geldt het merk als standaard voor professionele chefs én hobbykoks. Generatie na generatie bekommert Demeyere zich dan ook om de topkwaliteit van zijn producten, zowel op het vlak van prestatie en levensduur als wat betreft comfort, veiligheid en gezondheid. De liefde voor design maakt tot slot het keukenplezier compleet.

Demeyere past daarbij een zelf ontwikkelde, geavanceerde en aangepaste technologie toe: alle producten worden ontworpen naargelang hun gebruik voor verschillende kookmethodes. In dat opzicht zijn de producten van Demeyere uniek in de wereld en bieden ze een antwoord op de meest diverse en complexe kookvragen.

Publicatiedatum: 2 april 2009

AANBEVOLEN

Fresh Beans Coffee Amazonas Br

Vers gebrande koffiebonen uit Brazilie. Een heerli...

Bluetooth Audio systeem

AquaSound onthult een slim en betaalbaar Bluetooth...

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Er zijn vele koffiezetapparaten, maar koffiezetten...

C77V60N2

De Neff C77V60N2 koffiemachine is erg snel op temp...

Keukenapparatuur en keukengerei. Doe hier je ideeën op voor je keuken.

Doe hier je ideeën op voor het kopen van keukenap...

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis

Een espresso drink je niet meer alleen in een rest...
Advertentie