Profielfoto van Essecookers & Stoves Nederland

Essecookers & Stoves Nederland

Weldaad 15, 5431 SM Cuijk
maandag
Op afspraak
dinsdag
Op afspraak
woensdag
Op afspraak
donderdag
Op afspraak
vrijdag
Op afspraak
zaterdag
Op afspraak
zondag
Gesloten

Over ons

In steeds meer huizen treft men tegenwoordig de gezelligheid van een echte ESSE Cooker aan. Al vanaf 1854 wordt in Engelse boerderijen en country houses gekookt met deze comfortabele kwaliteits kook- en bakoven. ESSE Cookers brengen sfeer en warmte in je huis. Een ESSE Cooker bestaat uit een 'normale' kookplaat, waarop je net als op andere fornuizen het eten kunt bereiden. Het bijzondere van de ESSE zijn de twee ovens: een kookbakoven, waarin men aardappelen, vlees en groenten kookt en braadt. Door de indirecte warmtecirculatie blijven de smaak en de sappen in het eten optimaal bewaard. De tweede oven is de zogenaamde sudderoven. Ideaal voor een sudderlapje, maar ook om 's ochtends de aardappelen en groente in te zetten, zodat u meteen aan tafel kunt als u na een dag hard werken thuis komt. Deze manier van koken is ook nog eens heel gezond door het grote behoud van vitaminen en smaakstoffen in de voeding.

Sfeervol

Zie je jezelf al een heerlijk diner bereiden in je huis op het platteland of je karaktervolle woning in de stad? Waan jezelf in een echte Engelse boerderij omringd door landerijen met grazende schapen en speelse schaapshonden. Beleef de sfeer van weleer, ruik de geur van verse groente en het gebakken brood.

Kom gerust eens langs bij ESSE Cookers Nederland en proef de stijl, ervaar het gemak, maar vooral krijg het gevoel bij de enige echte ESSE Cooker. Want eenmaal geproefd aan deze cooker, wil je nooit meer iets anders!

Ook de nieuwste modellen zijn aanwezig in de showroom zoals bijvoorbeeld het model 990 met drie ovens en het schoonste fornuis ter wereld met een Co2 uitstoot van 0,01%. De 990 op hout wordt vaak gecombineerd met het elektrische model 500 EL. Een elektrische alleskunner van 50 cm breed maar plek voor vijf pannen en twee volwaardige ovens waar totaal 6 pannen in kunnen.

En wat denk je van de elektrische 990 EL met inductie kookplaat, gietijzeren kookplaat en 3 ovens. Alles onafhankelijk te regelen en voorzien van timer. Ideaal bij zonnepanelen zodat men het fornuis ook als kachel kan gaan gebruiken. Dit model valt goed te combineren met de module Plus 1 op hout.

Bij ESSE gaat men met de tijd mee maar dit wel met behoud van de traditionele waardes.

Met de laatste modellen de Bakeheart en Warmheart kan met het hele huis verwarmen. Koken en grillen op hout.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: http://www.essecookers.nl/