Partner

Superkeukens

Superkeukens is met haar 44 winkels een van de grootste en toonaangevende keukenaanbieders in Nederland. Bij Superkeukens vindt u een breed assortiment kwaliteitskeukens met altijd direct de beste prijs. Zonder handjeklap! Of u nu kiest voor modern hoogglans, trendy matzwart of landelijk klassiek. Bij Superkeukens vindt u altijd een keuken die bij u past. Bovendien krijgt u altijd een gratis en deskundig advies inclusief 3D ontwerp en wordt er alle tijd genomen om uw wensen door te nemen!

MEER TONEN

Tips voor verlichting in uw keuken

Verlichting in uw keuken? Deze verlichting moet niet alleen sfeer brengen: het moet ook functioneel zijn en uw keuken op de juiste plaatsen verlichten. 

Kopregel

Uw keuken is een verlenging van uw woonkamer: uw keuken wordt meer en meer gebruikt als leefruimte. In deze gevallen wilt u een sfeervolle ruimte waar u prachtige verlichting en dito lampenkappen hebt hangen. Verlichting die zorgt voor warmte en gezelligheid. Maar ook: verlichting die u met één handbeweging kunt veranderen in functioneel licht, zodat u goed ziet wat u snijdt, kookt, bakt en inmaakt.

Algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting

Wilt u uw keuken voorzien van nieuwe verlichting? Maak kennis met de drie verschillende verlichtingstypen: algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting. Algemene verlichting wordt gezien als basisverlichting en bestaat meestal uit inbouwspots of centrale armatuur. Het doel van algemene verlichting is het verlichten van uw keukenruimte. Accentverlichting – ook wel sfeerverlichting genoemd – wordt gebruikt om bepaalde delen van uw keuken te voorzien van een sfeervol licht. Bijvoorbeeld het hoekje bij de eettafel of de bar die aan uw keuken is geplaatst. Wilt u bepaalde delen van uw keuken extra verlichten, dan kunt u kiezen voor taakverlichting. Zet bijvoorbeeld uw werkblad of uw eettafel in de spotlights met spotjes.

Lichtplan of verlichtingsplan

Waar plaatst u al deze verschillende soorten verlichting precies? Maak in deze gevallen gebruik van een lichtplan of verlichtingsplan. In dit plan is uw keuken op schaal getekend en wordt er bepaald welke verlichting u op welke plek wilt hebben. Zo zorgt u voor extra zicht bij het keukenblok en sfeerverlichting bij de tafel. Met een goed doordacht lichtplan zorgt u ervoor dat geen deel van uw keukenruimte onderbelicht blijft!

Maak een afspraak met Superkeukens

Wilt u een verlichtingsplan of lichtplan laten maken? Schakel de hulp in van de adviseurs van Superkeukens! Wanneer u een nieuwe keuken bij ons aanschaft, dan denken wij gelijk met u mee over de aan te brengen verlichting. Maak nu vrijblijvend een afspraak voor een verlichtingsadvies of keukenadvies op maat.

meer van deze professional

Renovatie van uw keuken

Is uw keuken aan vervanging toe? Bijvoorbeeld omdat de ...

Koken of gas en elektriciteit?

De kookplaat is het hart van de keuken. Hier dringt zic...

Ons nieuwe keukenboek is uit!

Vraag nu ons nieuwe keukenboek aan, boordevol kwaliteit...

Toon alle 18 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.