Foto: Grohe-deelt-water--en-energiebesparende-oplossingen-voor-badkamer-en-keuken

Grohe deelt water- en energiebesparende oplossingen voor badkamer en keuken

Om consumenten een handje te helpen in een tijd van hoge energieprijzen en bewust te leren omgaan met hulpbronnen deelt GROHE een aantal tips.

Met de stijgende energieprijzen is bewust omgaan met hulpbronnen nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen de dagelijkse uitgaven van consumenten zorgen voor verandering, maar ook een check op de energiebehoeften draagt bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Maar hoe kan iedereen zijn persoonlijk verbruik van elektriciteit, gas en water aanpassen?

Bij het verminderen van energieverbruik wordt al snel gekeken naar het uitschakelen van apparatuur in plaats van de stand-by stand. Maar er zijn ook energiebesparende opties met betrekking tot water in bijvoorbeeld de badkamer en keuken. Dat is zowel goed voor het milieu als besparend voor de portemonnee. 

1. Energiebesparende koude-start technologie SilkMove ES: wanneer de hendel van de kraan in de middelste stand staat wordt alleen koud water geleverd. Gemengd water wordt pas geleverd wanneer de hendel naar links gedraaid wordt. Zo wordt verspilling van warm water beperkt en energie bespaard zonder afbreuk te doen aan het comfort. Bovendien vermindert de doorstroombegrenzer het waterverbruik tot 50 procent. Deze slimme functie is geïntegreerd in talrijke productlijnen zoals GROHE Eurosmart voor badkamer en keuken.
2. Om het waterverbruik tot 50 procent te verminderen, is GROHE EcoJoy de technologie bij uitstek: een doorstroombegrenzer vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter. Een beluchter zorgt voor dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan.
3. Douche zonder een slecht geweten met de GROHE EcoButton: deze vermindert het watergebruik van thermostaten zoals de Grohtherm 1000, wat resulteert in besparingen tot 50 procent op water zonder afbreuk te doen aan de douchekwaliteit. Door simpelweg op een knop te drukken, kunnen gebruikers het watervolume verhogen. Met deze extra stap wil GROHE gebruikers bewust maken van hun handelingen en duurzamer met water om te gaan. Minder warm water gebruiken betekent ook minder energieverbruik.

Kortom, er zijn genoeg water- en energiebesparende opties die op elk huishouden aansluiten. Zo bespaart de consument zelf niet alleen in de portemonnee, maar wordt het klimaat ook wat geholpen.

Kijk voor meer tips op GROHE X.

Reacties