Groener koken met BergHOFF

Het is wát je kookt, maar ook hoe je kookt. Biologische, lokale ingrediënten zijn populairder nu we ons bewuster zijn van onze impact op het milieu.

11 Mei 2022

Duurzaam koken heeft echter niet alleen te maken met wat je kookt maar ook hoe je kookt. Tijdens het koken kun je namelijk nog veel energie besparen. Kookmerk BergHOFF zet 5 energiebesparende tips op een rij:

Tip 1: Als je de pan op de kookzone plaatst, schakel dan direct een hoge stand in om de pan snel te verhitten. Zet de kookstand daarna lager en probeer deze zo constant mogelijk te houden.

Tip 2: Plaats altijd de deksel op de pan als je iets aan de kook gaat brengen, zo gaat het veel sneller en bespaar je veel energie. Gebruik altijd de deksel die bij de pan hoort: dat kan 2 tot 3x zoveel energie besparen.

Tip 3: Check of de pan een vlakke bodem heeft en dus goed contact maakt met de kookplaat. Hierdoor wordt alle warmte direct aan de pan afgegeven.

Tip 4: Gebruik niet te veel water bij het koken van eieren, groenten of pasta. Zo bespaar je water maar vooral energie om het overtollige water op te warmen.

Tip 5: Kijk of het formaat pan goed past op de gaspit of kookzone: is een pan te groot voor de kookzone dan heb je veel meer energie nodig.

Groener koken is niet alleen duurzaam maar ook nog eens stijlvol. BergHOFF heeft verschillende groene potten en pannen in de collectie, zoals deze ovalen RON kookpot:

Deze duurzame, gietijzeren kookpot met deksel is perfect om voedzame stoofpotjes te maken. Van de kookplaat, naar de oven en vervolgens naar de eettafel. De muntgroene kookpot is geschikt voor alle warmtebronnen en houdt je eten langer warm. De ovalen BergHOFF RON kookpot is 28x22cm en heeft een verkoopadviesprijs van €209,00.

Kijk voor meer inspiratie op: www.berghoff-nederland.nl

Reacties