Subsidie duurzame energie

Vanaf heden subsidie op uw duurzame investering.

Vanaf 4 januari is het mogelijk subsidie te krijgen over uw aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pellet kachels. Zo valt ook de Solarbayer houtvergasser, Ungaro pellet kachels en ketels en Janus pellet kachel onder deze subsidie. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Waarom deze subsidie?
Waarom krijgt u subsidie op uw duurzame investering?
De overheid richt zich erop de Nederlandse samenleving te stimuleren om minder gas te gaan verbruiken. Een goed middel hiervoor is een stimulans te creëren zodat we duurzaam gaan verwarmen. De subsidie moet de investering voor zowel de particulier als zakelijke bedrijven makkelijker maken.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?
Aanvragen kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur. U aanvraag kunt u aanvragen via RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Particulieren kunnen na aanschaf en installatie en uiterlijk binnen 3 maanden na overeenkomst subsidie aanvragen via het eloket van RVO.

Hoeveel subsidie is er?
In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die we vanaf 4 januari 2016 op deze site publiceren. Ook als producten niet op de apparatenlijst staan is het mogelijk subsidie te krijgen op het product! Voor meer informatie zie: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie

Meer informatie

Bezoek ook eens www.eco2all.nl voor de kachels die onder de huidige subsidieregelingen vallen.