Foto: 2019/Tenderflame.jpg

Binnenshuis eindelijk stikstof- en roetvrij!

Boeren zijn niet de enigen die iets kunnen doen aan de overmatige stikstof uitstoot.

Bij het branden van traditionele haarden en kaarsen in huis komt ook een flinke hoeveelheid CO2, roet en stikstofoxide vrij. De Noorse haardenspecialist TenderFlame heeft een nieuw soort kaars met een stalen lont ontwikkeld. In combinatie met de speciaal hiervoor ontwikkelde olie is de kaars tot wel vijftig maal schoner dan een normale stompkaars. Beter voor het klimaat en de luchtkwaliteit in huis.


De wereld gaat de strijd aan met de steeds groter wordende CO2 uitstoot. Er zijn drastische maatregelen nodig om dit met z’n allen te verbeteren. De suggestie dat de CO2 uitstoot die wij zelf veroorzaken, grote gevolgen heeft voor de luchtkwaliteit in huis is daarentegen wat overdreven. We produceren CO2 uitstoot door te ademen, door de auto te gebruiken, door onze verwarming op te stoken, door bouwmaterialen, transport en alles dat brandt, produceert CO2. Een gemiddelde volwassene produceert 7 - 9 ton CO2 uitstoot per jaar. Terwijl je dit leest produceer je CO2.

DE SCHOONSTE

De TenderFlame is voorzien van een speciale lont met verschillende lagen gegaasd metaal. Deze lont gaat nooit op en hoeft bij juist gebruik dus ook nooit vervangen te worden. Als brandstof voor de innovatieve haarden wordt de speciaal ontwikkelde TenderFuel gebruikt. Die kent zijn oorsprong in de olie-industrie, maar is niet milieubelastend en volkomen veilig voor mens, dier en omgeving. Dezelfde olie wordt in andere vormen ook gebruikt in de food- en cosmetica sector.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat TenderFuel in combinatie met de gepatenteerde stalen lont schoner brandt dan welke andere in Nederland beschikbaar brandvloeistof dan ook. Bovendien is het gebruik van TenderFuel zelfs vele malen schoner is dan het branden van een traditionele kaars. Meer dan 50 TenderFlame Lilly's branden nog schoner dan één stompkaars.

VEILIGHEID

TenderFuel kenmerkt zich door een hoog vlampunt van 104°C. Pas bij het bereiken van deze temperatuur ontbrandt de vloeistof. Ter vergelijking: sommige bio-ethanolsoorten, spiritus en lampolie hebben een vlampunt rond 27°C. De TenderFuel brandvloeistof brandt zonder geur en roet. Hierdoor is het product uitermate geschikt voor gebruik in huis. De vloeistof is zo veilig dat die kan worden bijgevuld terwijl de vlam brandt.

ACHTERGROND

Onder de naam TenderFlame worden haarden, tafelhaarden en losse branders op de markt gebracht. In Nederland en België is 200° Fahrenheit, bekend van de kamado-bbq’s The Bastard en GrillGuru, verantwoordelijk voor de distributie.

De haarden zijn onder te verdelen in 2 soorten. De wandmodellen en losstaande modellen, die je na het uitpakken gelijk kunt gebruiken. De haarden hebben geen rookafvoerkanaal nodig omdat TenderFuel roet- en geurvrij brandt. Daarmee wordt de haard geen vast element in het interieur waardoor consumenten hun ruimte vrijelijk kunnen blijven indelen wat met de traditionele en conventionele haarden niet mogelijk is. De tafelhaarden zijn er in verschillende modellen met een brandduur vanaf zo’n 4 tot 9 uur. Voor consumenten die zelf een open haard willen bouwen maar geen rookkanaalafvoer kunnen of mogen gebruiken (bijvoorbeeld appartementen) óf klaar zijn met hun hout- of gashaard maar geen rookkanaalafvoer kunnen of mogen gebruiken (bijvoorbeeld appartementen) óf klaar zijn met hun hout- of gashaard maar wel een sfeervol, altijd dansende vlam in huis willen, zijn er verschillende losse elementen verkrijgbaar.

Meer informatie: www.tenderflame.nl

Reacties