Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie

Het is de vierde award voor de high-tech designhaard.

Duurzaam, toekomstgericht en een onberispelijk design: met deze drie kenmerken is de Kalfire E-one een klasse apart. De innovatie van deze hypermoderne elektrische haard werd onlangs onderstreept door zijn vierde onderscheiding van een internationale jury – de gerenommeerde German Design Award.

De haard van de toekomst

Een haard is al eeuwenlang het middelpunt van verbinding van mensen en biedt een oase van rust en gezelligheid. De Kalfire E-one is ontworpen om deze betekenisvolle waarden te laten samensmelten met de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, om zo een haard te realiseren die geschikt is voor toekomstige generaties. Dit verbluffend realistische, virtuele vuur wordt enkel gevoed door elektriciteit en is 100% emissievrij.

Creatieve vrijheid voor interieurontwerpers en architecten

De E-one is beschikbaar als vrijstaand of ingebouwd model en kan overal worden geïnstalleerd. Hij heeft geen schoorsteen, gas- of luchttoevoer nodig en heeft geen andere technische vereisten dan een aansluiting op het elektriciteitsnet. Zolang er een stopcontact in de buurt is, kan de E-one sfeer brengen op een onbeperkt aantal plaatsen: een flat of kantoor, een restaurant of een hotel, een wachtkamer bij de dokter of een zeilboot, een yogaretraite of een openbare ruimte. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos. De haard is volkomen veilig en kan zonder toezicht worden achtergelaten, zelfs in de aanwezigheid van kinderen of huisdieren.

Geen gewone elektrische haard

De Kalfire E-one biedt een ongeëvenaarde vuurbeleving met zijn ultra-realistische vlammen. Verfijnde holografische technologie wordt gebruikt om het virtuele vuur te projecteren op de natuurgetrouwe keramische houtblokken op de haard. Een gloedbed van gloeiende sintels gecreëerd door LED-verlichting, vonken die uit de vlammen opstijgen en het geluid van knisperend hout maken het vuur zo levensecht dat je het moet zien om het te geloven. Al deze functies kunnen worden aangepast aan de individuele voorkeuren van de gebruiker. Exclusieve innovaties zoals Atmos Lighting maken het mogelijk om de kleur en intensiteit van het vuur aan te passen. En voor wie naast sfeer ook warmte wil, heeft het inbouwmodel een verwarmingsoptie met Atmos Heating, een verwarmingselement van 2000 watt dat zorgt voor een sfeervolle warmteregeling.

Mensen verbinden

Mensen verbinden door duurzaam vuur, dat is de missie die Kalfire zich voor de komende jaren heeft gesteld. Deze doelstelling wordt belichaamd door de Kalfire E-one, een unieke prestatie die tot nu toe is bekroond met vier designprijzen in binnen- en buitenland.