Kalfire E-one wint GIO award!

De elektrische haard wint een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp én een Special Award voor Originaliteit 2020.

Kalfire E-one wint tweede award

Eerder viel de Kalfire E-one ook in de prijzen bij de Novum Design Award met een Silver Novum Design award en later volgde de GIO Awards. De elektrische haard won een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp én een Special Award voor Originaliteit 2020. Deze Special Award wordt toegekend voor producten die eruit springen op een van de zes beoordelingscriteria en daarmee samen de ‘goed industrieel ontwerp’ boodschap uitdragen. Jurylid Zuzanna Skalska: 'deze elektrische openhaard komt met zijn virtuele vlammen het meest in de buurt van een echt, troostrijk haardvuur.’  Het is de tweede award die met de Kalfire E-one is gewonnen, eerder mocht de Kalfire E-one al een Silver Novum Design Award winnen.

OVER GIO AWARDS
Organisator Designlink benadrukt met de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, kortweg GIO, het buitengewone belang van integrale productontwikkeling en stimuleert de toepassing van industrieel ontwerpen. Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp is geen prijs maar een kwaliteitsstempel voor goed vakmanschap. De Kalfire E-one 

SAMENWERKING SPARK DESIGN & INNOVATION
Voor de ontwikkeling van de Kalfire E-one is onder andere de samenwerking gezocht met Spark design & innovation. Michel van Schie, projectleider vanuit Spark, over de samenwerking met Kalfire "Kalfire legde de lat telkens weer wat hoger, aangemoedigd door wat wij voor elkaar kregen. Zo hebben we elkaar tot grote hoogten gestuwd.”