string(1) "p"

Onze gashaarden zijn klaar voor de toekomst

Met het oog op de toekomst ontwerpen wij onze haarden zo duurzaam mogelijk en met innovatieve oplossingen.

Zo zijn wij erop voorbereid dat het aantal gasloze woningen de komende jaren zal stijgen. Woningen worden van het gasnetwerk afgesloten en er komen nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting bij. In deze situaties kun je gewoon van je Kalfire haard blijven genieten: onze gashaarden werken namelijk ook op propaan.

Alternatief voor aardgas

(Bio)propaan is een nieuwe, duurzame brandstof en is het beste alternatief voor aardgas. Vrijwel alle modellen gashaarden kunnen eenvoudig worden omgebouwd tot een haard die brandt op propaan. Op die manier kun je verantwoord blijven genieten van je gashaard, nu e?n in de toekomst.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Bekijk het filmpje hieronder:

Wat is propaan?

Propaan is een “bijproduct” dat vrijkomt bij de winning van aardgas en het raffineren van aardolie. Tijdens deze processen komt propaangas vrij. Propaangas is een milieuvriendelijke energiebron en produceert na verbranding tot 19% minder CO2 dan stookolie. Naast propaan zijn onze haarden ook geschikt voor biopropaan. Dit gas wordt volledig geproduceerd uit biomassa, een mix van afval en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Dit maakt het een verantwoorde en duurzame brandstof, want biopropaan stoot tot 80% minder CO2 uit dan conventioneel propaangas.

Hoe kan ik overschakelen op (bio)propaan?

Het ombouwen van een Kalfire gashaard van aardgas naar propaan is voor vrijwel alle Kalfire gasmodellen mogelijk. Als je jouw haard na 1 april 2019 hebt aangeschaft, hanteren wij een ombouwprijs van €199. Dit is inclusief servicemonteur, voorrijkosten en onderdelen en exclusief de aansluiting op de (bio)propaan installatie. Deze ombouwprijs is tot 2029 gegarandeerd. Klik hier voor meer informatie over het overschakelen op (bio)propaan.

Is propaan makkelijk in gebruik?

Jazeker! Propaan is beschikbaar in flessen tot 10,5 kg die bij voorkeur buitenshuis worden opgeslagen. Deze propaangasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Wat betreft de opslag van gasflessen zijn er mooie oplossingen, waarbij de flessen netjes weggewerkt worden.

Hoeveel (bio)propaan verbruikt mijn gashaard?

De hoeveelheid propaangas dat een Kalfire gashaard per jaar verbruikt hangt af van het type haard en van de gebruiksintensiteit. Om een idee te geven volgt hier een rekenvoorbeeld. De Kalfire GP70/55S is een gashaard met gemiddeld verbruik. Uitgaande van 40 avonden met 2,5 branduren op gemiddeld vermogen, verbruikt deze haard 4 flessen van 10,5 kg. Je kunt dus een heel seizoen genieten als je meerdere flessen (bijvoorbeeld een 4-pack) installeert.

Meer weten over (bio)propaan en jouw gashaard? Bezoek een Kalfire-dealer in de buurt. Hij of zij kan jou het beste adviseren over het omschakelen van aardgas naar (bio)propaan.