Trekkende kap | Schiedel Metaloterm

Een schoorsteen die slecht trekt, kan zorgen voor een onaangename stookervaring.

Een slecht trekkende schoorsteen kan niet alleen zorgen voor een onaangename stookervaring, maar ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Bij het ontwerpen van een rookkanaal is het daarom van essentieel belang om aandacht te besteden aan zowel de luchttoevoer als de invloed van wind. De windgevoelige kap van Schiedel Metaloterm biedt een oplossing om de trek in het rookkanaal te verbeteren.

Een schoorsteen trekt slecht wanneer de buitenlucht warmer is dan de lucht binnenin het rookkanaal, wat kan leiden tot rookterugslag of zelfs het doven van de kachel door onvoldoende luchtaanvoer. Vooral rookkanalen die langs buitenmuren lopen, hebben hier vaak last van.

De oorzaken van een slecht trekkende schoorsteen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het traject, de diameter en lengte van het rookkanaal, de hoogte boven de nok van het huis, de isolatie van het rookkanaal en de aansluiting op het verbrandingstoestel.

Door gebruik te maken van een windgevoelige kap kan tegendruk en rookterugslag die veroorzaakt worden door de wind, voorkomen worden.

Wil je meer informatie? kijk voor meer informatie op de website.