Sumo stille pelletkachel die tot 3 verschillende ruimtes kan verwarmen

Pelletkachel optioneel met Multi-air

De pelletkachel SUMO kan met verschillende zijpanelen perfect worden aangepast aan uw interieur. Dit model beschikt over een ruime pelletvoorraad en een automatisch kantelend asrooster. Hierdoor hoeft deze kachel vrijwel nooit schoongemaakt te worden. Na een paar weken leegt u de aslade. De kachel heeft een kamerlucht onafhankelijke werking en is voorzien van innovatieve functies zoals een touch display, kamerthermostaat en GSM-bediening. Deze pelletkachel van Rika is een waardevolle toevoeging aan elke woonkamer, met een pelletvoorraad tot wel 45 kg. Omdat deze kachel luchtdicht is, heeft hij een positieve werking op mensen die last hebben van hun luchtwegen of astma.

De Sumo is uitgerust met een dubbele ruit. Dit betekent dat achter de glazen deur nog een gietijzeren deur te vinden is. De dubbele deur heeft diverse voordelen. Door de extra isolatie is de verbrandingstemperatuur in de kachel hoger, en daardoor efficiënter. Ook maakt de glazen deur het mogelijk om dichter bij de kachel te zitten zonder oververhitting, terwijl de meeste warmte aan de bovenkant wordt afgegeven. Dit is handig in huishoudens met huisdieren of kinderen.

Indien gewenst is het mogelijk om deze kachel te bestellen met Multi-Air. Door de toevoeging van 2 ventilatoren, is het mogelijk om warme lucht over een lengte van 8 meter te verplaatsen. Dit kan horizontaal of verticaal door middel van een buis met diameter van 10 centimeter. Denk hierbij aan het verwarmen van keuken, badkamer of ...

Rika Oostenrijk is een echt familiebedrijf dat met trots elke kachel bouwt. Alleen materialen van de hoogste kwaliteit worden gebruikt, voornamelijk uit Oostenrijk en bijna altijd binnen de EU. Het kachellichaam van gietijzer is een van de sterke punten van Rika. Doordat gietijzer bestand is tegen hoge temperaturen, heeft de kachel geen ventilator nodig voor koeling, wat uitzonderlijk is voor een pelletkachel. De warmte verlaat de kachel op natuurlijke wijze, vergelijkbaar met een klassieke radiator, wat resulteert in een fluisterstille werking van de Rika pelletkachel en een gelijkmatige verspreiding van warme lucht in de woonkamer.

<iframe width="1218" height="685" src="https://www.youtube.com/embed/e1B7itruejk" title="De kachel met een bijzonder groot pelletreservoir. | RIKA | NL" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>