Waarom jij ook zonnepanelen op je dak wilt hebben!

Overweeg je om zonnepanelen op je dak te laten leggen? Een verstandige keuze! Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met zelf energie opwekken.

Guido van Loon 03 December 2020

Waarom jij ook zonnepanelen op je dak wilt hebben!

Ben jij op zoek naar manieren om te besparen op je energierekening en tegelijkertijd bij te dragen aan een betere toekomst? Als jouw antwoord op deze vraag ‘ja’ is, zeg je eigenlijk ook ‘ja’ tegen zonnepanelen. Want het besparen op je energierekening en het bijdragen aan de wereld door groene energie te gebruiken zijn de twee grootste voordelen van zonnepanelen. De Nederlandse daken worden in rap temp gevuld met zonnepanelen. En dan kan jij eigenlijk niet achterblijven, toch? Bovendien kun je tegenwoordig ook voor zonnepanelen kiezen zonder te hoeven investeren. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Zonnepanelen op je dak: wat het je oplevert

Is je dak geschikt voor zonnepanelen en beschik je over de financiële ruimte om zonnepanelen aan te schaffen? Dan raden we je aan om dit te doen. Niet alleen verdienen de zonnepanelen zich vanzelf weer terug, je draagt ook direct bij aan een betere wereld. Waar energiemaatschappijen nog voor een groot deel afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen bij het opwekken van energie, zorg jij met je zonnepanelen voor 100% groene stroom. Bovendien verhogen zonnepanelen de waarde en het energielabel van je huis aanzienlijk. Wel zo prettig als je later besluit om je huis te verkopen.

Besparen zonder investering

Zonnepanelen zijn dus ‘the way to go’, op voorwaarde dat je het zonnestroomsysteem kunt betalen. Maar wat nou als je geen duizenden euro’s opzij kunt leggen voor zonnepanelen van topkwaliteit? Dan is er gelukkig een manier om toch van zonne-energie te kunnen genieten. Je kunt zonnepanelen namelijk ook huren. Voor een vast bedrag per maand wek jij je eigen energie op. Je begint vanaf dag één met besparen en kunt je spaargeld lekker op je spaarrekening laten staan. Of uitgeven natuurlijk, bijvoorbeeld aan iets voor je interieur waarmee je jouw woonplezier verhoogt.

Hoe werkt zonnepanelen huren dan? Het maandelijkse huurbedrag is lager dan de kosten die je kwijt zou zijn om de opgewekte energie bij je energiemaatschappij af te nemen. Je bespaart al snel ruim €130 per jaar en tegelijkertijd ben je gevrijwaard van enige risico’s. De zonnepanelen zijn immers niet jouw eigendom, maar die van de verhurende partij. Onderhoud en reparaties komen dan ook voor de rekening van de verhuurder.

Ontdek de voordelen van zonnepanelen huren

Naast bovenstaande voordelen profiteer je mogelijk ook van andere voorwaarden die in de huurovereenkomst zijn opgenomen. Benieuwd of zonnepanelen huren iets voor jou is? Doe een online dakcheck om direct een indicatie van de mogelijkheden voor jouw woning te ontvangen. Met het huren van zonnepanelen wordt groene energie ineens een stuk betaalbaarder.

Reacties