Foto: 5-tips-om-het-meeste-uit-je-huis-op-zonne-energie-te-halen

5 tips om het meeste uit je huis op zonne-energie te halen

Zonne-energie wordt steeds vaker gebruikt om een woning te voorzien van stroom, maar toch is deze methode nog relatief nieuw.

Guido van Loon

Het is desondanks snel wereldwijd populair geworden om zonnepanelen te laten installeren op je dak. Om zoveel mogelijk uit je huis op zonne-energie te halen, kun je gebruikmaken van de onderstaande tips!

Houd rekening met de ruimte

Je moet ervoor zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor een zonnesysteem voordat je hierin investeert. Je energieverbruik in het verleden bepaalt bovendien hoeveel zonnepanelen Zevenaar je nodig hebt om je woning volledig van zonne-energie te kunnen voorzien, waarover later meer. Zoek daarnaast uit waar je de panelen kunt installeren. Dit kan op het dak van je huis of garage gedaan worden, maar ook op de grond bijvoorbeeld.

Vraag een expert

Het is altijd een goed idee om een deskundige in te schakelen als je een grote investering gaat doen, wat dus ook bij het kopen van zonnepanelen zeker een aanrader is. Kijk bijvoorbeeld eens op www.veranderstroom.nl of je een expert kunt vinden die je kan helpen bij dit proces. Dit zijn ervaren professionals die in staat zijn om ervoor te zorgen dat je kostbare fouten voorkomt!

Schat je energiebehoefte

Voordat je zonnepanelen gaat kopen, is het een aanrader om je energiebehoefte te schatten. Hiervoor moet je het gemiddelde berekenen van het kilowattuur (kWh) cijfer dat aangegeven staat op je vorige elektriciteitsrekeningen. Houd uiteraard wel rekening met het seizoen, in de winter verbruik je natuurlijk meer stroom dan in de zomer. Vervolgens kun je op basis hiervan bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Kies een geschikt systeem

Bij het kopen van zonnepanelen zul je een keuze moeten maken tussen twee soorten: een off-grid systeem en een systeem dat aangesloten is op het net. Kies tussen deze twee opties om te bepalen welk type zonne-energiestructuur het beste is voor je! Vervolgens moet je ook bepalen wat het formaat van het systeem moet zijn, waar de expert bij kan helpen.

Doe je onderzoek

Alhoewel je dus de hulp van een deskundige hebt ingeschakeld om geen fouten te maken bij het kopen en installeren van zonnepanelen, is het ook slim om zelf goed onderzoek te doen. Eigenlijk heb je hiervoor alleen het internet nodig, waarop veel informatie staat over zonnepanelen en -systemen. Het is ook zeker een aanrader om de ervaringen van andere mensen te lezen, net als reviews.

Reacties