Foto: image1__1_

Zo run jij een woonwebshop als bedrijf

Er is wellicht geen terrein waar zóveel webshops in zijn als in wonen. Oké, wellicht in de kledingbranche.

Theo Vliegop 30 November 2022

Er is wellicht geen terrein waar zóveel webshops in zijn als in wonen. Oké, wellicht in de kledingbranche.

Maar wonen en interieur is voor velen ook een zeer geliefd onderwerp. Voor menigeen is het pure ontspanning om lekker online rond te kijken naar nieuwe meubels en trend op het gebied van wonen en lifestyle. De stap van passieve gebruiker van al deze inspiratie naar het actief worden als influencer is door velen dan ook snel gemaakt.

Ontzettend leuk, want zo is er voor iedere stijl en smaak online genoeg te vinden op dit gebied. Maar de stap van influencer naar webshop is vervolgens óók weer snel gemaakt. Er zijn ontzettend veel leuke webshops te vinden op dit gebied.

Een nadeel van het hebben een woonwebshop? Deze hobby loopt al snel uit de hand. Je zult dan ook niet de eerste zijn die zijn baan kan opzeggen om te gaan leven van zijn webshop. Dat dit daadwerkelijk vervolgen ook bedrijfsmatig aangepakt moet worden, dat vergeten veel mensen. Daarom hier de tips waarvan het goed is om rekening mee te houden.

Goed opgeslagen

Een webshop op het gebied van wonen vergt iets anders qua vervoer en opslag dan een webshop op het gebied van kleding. Het is dan ook aan te raden hier vooraf over na te denken en op te investeren. Zo is het nodig om een opslag te hebben waar je genoeg voorraad hebt van de spullen die je aanbiedt op je webshop. Zeker wanneer je er daadwerkelijk je dagelijkse boterham uit moet gaan halen, dan is dit een must.

Ook zaken als een palletwagen zijn dan onmisbaar. Een palletwagen zorgt er namelijk met een zogenaamd pompsysteem voor dat je eenvoudig grote objecten kunt verplaatsen binnen je magazijn. Voor ieder magazijn en voorraad op het gebied van wonen een must, voor je het weet loop je zelf rugklachten op doordat je staat te trekken aan te grote objecten. Er zijn al palletwagens in kleine en handzame varianten. Invetseringen waar je in eerste instantie niet meteen bij stilstaat, maar essentieel zijn voor een bedrijfsmatige aanpak.

Voorraadsysteem

‘Nee verkopen’ wil je als woonwebshop liever niet, maar achteraf aangeven dat je iets niet meer op voorraad hebt is vaak nog gênanter. Nu is het logisch dat je niet de hele tijd achter je pc zit om dit in de gaten te houden, daarom is een geautomatiseerd voorraad systeem ook een must. Dit zijn systemen die qua software en investering nog wel wat kosten maar zijn wel de moeite waard om in te investeren. Dit zorgt ervoor dat jij geen ‘nee’ verkoopt en neemt je veel werk uit handen.

Kortom, een webshop op het gebied van wonen kan een leuke hobby zijn. Maar de ervaring leert dat dit een hobby is die al snel uit de hand loopt. Mocht jij die ambitie hebben, dan is het aan te raden deze kans aan te grijpen om als ondernemer aan de slag te gaan. Doe het dan wel met de juiste bedrijfsmatige aanpak, zo garandeer jij dat je boterham dubbel belegd is komende jaren!

Reacties