Foto: Radiator_How-To_After_1

Verfmerk RUST-OLEUM lanceert webshop met 14 verfcollecties in 110 tinten

Rust-Oleum®, een eeuwenoude fabrikant van industriële en decoratieve verven en coatings, lanceert een online shop.

28 September 2023

Vanaf oktober zijn via de webshop 14 verfcollecties in 110 kleuren verkrijgbaar. Creatieve doe-het-zelvers kunnen voortaan op de webshop terecht om zo elk interieur project naar een hoger styling niveau te tillen. Het assortiment van Rust-Oleum bestaat uit 14 categorieën. Zo zijn er keuken- en badkamer collecties en muur- en vloerverven. Daarnaast is er ook verf voor radiatoren, tegels, armaturen, buitenuitrusting, meubels enzovoorts, en dat in maar liefst 110 kleuren! Of je nu houdt van 50 shades of beige of elke ruimte graag een eigen kleur toekent, het gevarieerde aanbod stelt je gemakkelijk in staat om er helemaal jouw creaties van te maken. 

Keuzestress? Geen probleem!

 Wie moeite heeft om die ene perfecte tint te kiezen vanaf een computerscherm, kan gebruik maken van de verfzakjes van 10ml van Rust-Oleum. Deze proefverpakkingen helpen je om de juiste keuze te maken voor jouw project. Je kan de verf in kwestie rechtstreeks op een ondergrond naar keuze aanbrengen en zo een instant resultaat verkrijgen. Blijkt de tint of afwerking toch niet te zijn wat je in gedachten had? Probeer eens een ander zakje en maak de vergelijking in real-time!

Keukencollectie

Keukencollectie De keukencollectie bestaat uit drie soorten verf die ontworpen zijn om muren, plafonds, tegels, kasten en andere opbergruimtes van een nieuwe look & feel te voorzien. Voor een aangenamere DIY-ervaring worden deze nieuwe producten vrijwel geurloos en op waterbasis aangeboden. De muurverf is makkelijk afwasbaar en kan schimmel, vocht en condensatie weerstaan. Je hoeft bovendien geen grondlaag aan te brengen op je tegels of je meubels. Zo bespaar je tijd en geld. Verkrijgbaar vanaf €32 voor 750 ml verf.

Badkamercollectie

Je badkamer een opfrisbeurt geven, kan in een handomdraai, in een breed assortiment aan kleuren met een speciaal hiervoor ontworpen collectie. De decoratieve coating voor je muren is afwasbaar en bestand tegen water, barsten en blaasvorming. Zo geef jij jouw badkamer, wasruimte en toilet een langdurige gloed. Verkrijgbaar vanaf €27,50 voor 750 ml verf.

Muren en plafonds

Voor de muren en plafonds in je woon- en slaapkamer, heeft Rust-Oleum een krijtverf met poedereffect ontwikkeld in ultra-matte kleuren. De elegante poederafwerking is afneembaar en bestand tegen vlekken en krassen. Deze modern-ogende formule is vrijwel reukloos en op waterbasis. Verkrijgbaar vanaf €45 voor 2,5 l verf.

Vloerverf

Rust-Oleum ontwikkelde twee nieuwe verfsoorten voor jouw vloeren. Houten en betonnen vloeren in de woonkamer krijgen een laagje verf met poedereffect in een matte afwerking. Deze breng je makkelijk aan met een kwast of roller zonder grondlaag. Ook tegelvloeren die op de proef gesteld worden, kunnen weer wat te verduren krijgen. De matte tegelverf is ideaal voor tegelvloeren in keukens, badkamers en doorgangen zoals je entree. De verf is bestand tegen schimmel, water, spetters en voetafdrukken. Beide formules zijn bovendien gemaakt op waterbasis. Ze zijn vrijwel reukloos en bestand tegen stoten en krassen. Verkrijgbaar vanaf €52 voor 2,5 l verf.

Radiatoren

Is jouw verwarmingselement toe aan een opfrisbeurt? Of zijn jouw radiatoren niet helemaal jouw stijl? Geef ze een make-over! Dankzij de 110 beschikbare kleuren kun je de radiatoren laten opgaan in de door jouw gekozen interieurkleur. Of maak een kleurstatement door een opvallende tint te kiezen die in het oog springt. De keuze is aan jou! De verf is beschikbaar in een matte, satijnen en glanzende afwerking, is bestand tegen hitte tot 60°C zonder te vergelen en is kras- en schimmelbestendig. Verkrijgbaar vanaf €30 voor 750 ml verf.

Ter inspiratie een simpel DIY stappenplan

Stap 1: Afdekken en beschermen
Als het onmogelijk is om de radiator te demonteren, bedek dan de muur en vloer eromheen met papier of karton om spatten te voorkomen. Dek vervolgens de ventielen en eventuele leidingen af met plakband. Het is essentieel om de radiator uit te zetten en te wachten tot hij is afgekoeld voordat je gaat schilderen, om blaasvorming te voorkomen! Zet ramen in de buurt open om ervoor te zorgen dat de kamer goed geventileerd wordt.

Stap 2: schoonmaken en drogen
Stofzuig de radiator om hem te ontdoen van stof en veeg hem af met een licht vochtige doek om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat je begint met verven.

Stap 3: Ontvetten en schuren
Onbehandelde metalen radiatoren moeten worden gepolijst met een geschikt metaalpoetsmiddel. Eerder geverfde radiatoren (inclusief de fabrieksafwerking) moeten worden geschuurd en ontvet. Bereid de radiator voor door deze te schuren om roest, oude verf en alles wat de afwerking zou kunnen aantasten te verwijderen.

Stap 4: Verf
Breng met een kwast of roller een gelijkmatige laag Rust-Oleum® radiatorverf aan op het hele oppervlak en volg daarbij de groeven. Let erop dat je niet te veel verf gebruikt om een mooie, gladde afwerking te krijgen. Gebruik een kleinere kwast voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Exterieur

Wie droomt er niet van een onberispelijk exterieur, elk seizoen, bij regen, zonneschijn of sneeuw? Rust-Oleum introduceert twee nieuwe verfsoorten in 110 kleuren die de levensduur verlengen van jouw buitenmeubilair, omheiningen e.d. Je tuinmeubelen pak je makkelijk aan met twee laagjes verf. Je hoeft niet eens te schuren, een grondlaag of vernis aan te brengen! Ook je deuren, ramen, goten en regenpijpen kan je verven met de hiervoor geschikte PVC-verf. Je brengt deze aan (zonder grondlaag) met een kwast, rol of spuitpistool om zelfs de moeilijkst bereikbare plekken te dekken. De verf weerstaat verwering, barsten, schimmel, afschilfering en blaasvorming. Verkrijgbaar vanaf €28 voor 750 ml verf.

Meubelverf

Upcycling, de moderne hobby voor alle decoratieliefhebbers! Het is bovendien een economische en milieuvriendelijke manier om je oude meubelen nieuw leven in te blazen. Om tegemoet te komen aan deze positieve trend, breidt Rust-Oleum het assortiment uit met enkele nieuwe meubelverfsoorten. Kies je voor een glamoureuze glans of een duurzame fluwelen afwerking die tegen een stootje kan? Of laat je de ouderdom graag doorschemeren en kies je voor een shabby chic effect met een simpele penseelstreek? Misschien toch liever een subtiele glanzende toets? De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast de nieuwe typen verf kun je bovendien kiezen uit 110 verschillende kleuren verf. Verkrijgbaar vanaf €27,50 voor 750 ml verf.

Meer informatie: https://rustoleumcolours.nl 

Reacties