Tips voor het verkopen van een woning in Almere

Overweeg je om in Almere in een huis te verkopen? Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de huizenmarkt op dit moment erg gespannen is.

24 Oktober 2018

De gemiddelde prijs voor een woning zijn nog nooit zo hoog geweest als deze maand, terwijl het aantal woningen dat te koop staat inmiddels sterk afneemt. Zo is het woningaanbod in een jaar tijd met 30 procent gedaald. De Randstad is nog steeds een erg gewilde plek. Ben je van plan om een woning in Almere te verkopen? Maak gebruik van onderstaande tips:

1: Zorg voor een goede reportage

Almere is een zeer gewilde locatie in Flevoland. Potentiële kopers beginnen de zoektocht naar een woning in Almere veelal op Funda of via websites van makelaarskantoren. Zorg dat dat presentatie van je woning in orde is. Zie de fotoreportage, of zelfs videoreportage, als een eerste indruk van je woning.
Laat je adviseren door een ervaren fotograaf of makelaar over hoe je je woning het beste kan presenteren. Zorg dat je opvalt tussen het grote aanbod van woningen.

2: Zorg voor een optimale marketing van je woning

Na het maken van een goede reportage is het ook belangrijk om te zorgen dat je potentiële kopers bereikt. Het meest bekende platform hiervoor is Funda. Als je ervoor kiest om een makelaar in Almere in te schakelen dan zal de makelaar de woning ook tonen op de website.

3: Kies voor een ervaren makelaar

Kies voor een makelaar die een jarenlange lokale marktkennis heeft. De prijzen tussen bijvoorbeeld Almere Stad en Almere Haven zullen flink verschillen. Zo weet je zeker dat er niet alleen goed naar de te verkopen woning wordt gekeken, maar dat je je woning ook voor de beste prijs verkoopt. Een ervaren makelaar is op de hoogte van de actuele marktprijzen en bestemmingsplannen binnen een specifieke regio. Zoek je nog een ervaren makelaar in Almere? Makelaarskantoor De 4 Linden heeft ruim 25 jaar ervaring in de regio Almere, Lelystad en Vollenhoven. In 2017 zijn zij uitgeroepen tot beste makelaar van Flevoland.

4: Wat je vooral ‘niet’ moet doen

Wat je vooral niet moet doen tijdens het verkopen van een woning is het volgende:
- Verborgen verbreken niet melden
- Een niet opgeruimd huis tonen tijdens bezichtigingen
- Persoonlijke spullen laten staan
- Zelf aanwezig zijn tijdens een bezichtiging
- Emoties laten regeren tijdens een onderhandeling

Hieronder nog een aantal interessante weetjes over de huizenmarkt anno oktober 2018. In dit artikel op AD.nl wordt het volgende beschreven:
- Gemiddelde prijs in oktober 2018 ligt 10,3% hoger dan oktober 2017
- De prijs voor een nieuwbouwwoning is met 16% gestegen
- Gemiddeld is een huis binnen 40 dagen verkocht
- Volgens De Nederlandsche Bank wordt in de vier grote steden 1 op de 5 huizen aangekocht door beleggers

Kortom: zeker in deze tijd is het belangrijk om je goed te laten adviseren door iemand met lokale marktkennis en jarenlange ervaring. Op deze manier weet je zeker dat je je woning altijd voor de beste prijs verkoopt!

Reacties