Foto: huis_verkopen_zonder_makelaar

Kun je je huis verkopen zonder makelaar?

Veel mensen denken dat ze per se een makelaar nodig hebben om hun huis te verkopen, maar dat is niet waar.

Danny 27 Februari 2023

Hoewel het in veel gevallen handig kan zijn om een makelaar in de arm te nemen, is je huis verkopen zonder makelaar in sommige gevallen aantrekkelijker. Je kunt bijvoorbeeld je huis direct verkopen aan een woning opkoper. Als je het met zo’n partij eens wordt over de prijs, kan de verkoop al binnen enkele dagen rond zijn. Een voorbeeld van zo’n woning opkoper is CITO Vastgoed. Door hun uitgebreide ervaring in het opkopen van woningen, kunnen ze je na de aanmelding van je woning direct een passend bod geven. Ga je akkoord? Dan hoeft de koop enkel nog rond gemaakt te worden.

De voordelen van een snelle verkoop van de woning

Het grootste voordeel van het benaderen van een woning opkoper is natuurlijk dat je je huis al binnen enkele dagen verkocht kunt hebben. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor zeer gedateerde woningen of huizen die om andere redenen minder aantrekkelijk zijn voor kopers. Denk aan huizen met veel achterstallig onderhoud. Door de woning aan een woning opkoper (zoals CITO Vastgoed) te verkopen, voorkom je dat deze voor lange tijd op de markt staat, zonder enige garantie op verkoop.

Is de woning in een prima staat, maar moet deze verkocht worden door bijvoorbeeld een faillissement of andere financiële problemen? Ook dan wil je natuurlijk dat de koop super snel rond is. Wat de reden ook is dat de problemen zijn ontstaan, een snelle verkoop van de woning kan deze in veel gevallen verhelpen dan wel fors verminderen.

De werkwijze van een woning opkoper

Heb je een woning opkoper benaderd? Dan wordt het pand zo snel mogelijk bezocht door een taxateur. Deze inspecteert het pand en zal vaak reeds diezelfde dag de waarde vaststellen. Vervolgens ontvang je een passend bod, wat in veel gevallen hoger ligt dan wat je voor het pand had kunnen krijgen als je het via de reguliere weg had verkocht. Je huis verkopen zonder makelaar kan je dus zelfs een hoger bedrag opleveren dan je had verwacht. Dit is mede de reden dat steeds meer mensen de voorkeur geven aan verkoop aan een woning opkoper.

De notariële afhandeling

Waar normaal gesproken redelijk hoge kosten komen kijken bij de notariële afhandeling, is dit in het geval van verkoop aan een woning opkoper gratis. De opkoper zorgt namelijk voor het opstellen van het koopcontract en de gehele afwikkeling van de verkoop. Je hoeft in feite zelf enkel te tekenen en de sleutels over te dragen.

Heb je een woning waar je om wat voor reden dan ook snel vanaf wilt? Neem dan contact op met de professionals van CITO Vastgoed. Zij maken je huis direct verkopen namelijk wel héél makkelijk.

Reacties
Anderen bekeken ook