Foto: Inrichting_huis

In 3 simpele stappen de basis inrichten van je nieuwe huis

Het kan een uitdaging zijn om van vier muren een plek te maken die als thuis aanvoelt.

Theo Vliegop 25 Mei 2024

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Een nieuwe woning betekent natuurlijk een hele nieuwe start. Maar het kan tegelijkertijd ook een uitdaging zijn om van vier muren een plek te maken die als thuis aanvoelt. Een plek die zowel stijlvol als comfortabel is ingericht. Het kan daarom lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Maar gelukkig zijn er manieren die het je een stuk makkelijker kunnen maken. Hieronder lees je hoe je in drie eenvoudige stappen de basis van je nieuwe huis in kunt richten, zodat het echt als thuis voelt.


Stap 1: Maak een planning voor de ruimte

Voordat je naar de woonboulevard rent of online bestellingen gaat plaatsen, is het belangrijk om de verschillende ruimtes van je huis in kaart te brengen. Maak een plattegrond van elke kamer en noteer de afmetingen. Dit zal je helpen om de ruimte voor je te zien en maakt het dus ook makkelijker om te bepalen hoe deze kamer ingericht moet worden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meubels kiest die goed passen. Denk dus na over hoe je elke kamer wilt gebruiken. Een kamer kan bijvoorbeeld ingericht worden als een studeerkamer, logeerkamer of kleedkamer. Maar het is ook belangrijk om te weten waar de badkamer en keuken komen. Zo kun je een mooie badkamer kopen die perfect past in de ruimte. Door dit van tevoren te plannen, kun je ook gerichter op zoek gaan naar meubels en accessoires.

 
Stap 2: Bepaal je eigen stijl

Je eigen stijl vinden kan soms misschien een beetje “vallen en opstaan” zijn, maar het is een belangrijk onderdeel van het creëren van een huis dat als thuis moet voelen. Misschien heb je een bepaalde stijl in je hoofd en komt de werkelijkheid niet overeen met wat je in gedachten had. Geen zorgen! Blader door (online) interieurmagazines, gebruik Pinterest om inspiratieborden te maken, en bekijk woonprogramma’s om een gevoel te krijgen bij wat je mooi vindt. Probeer een balans te vinden tussen de nieuwste trends en tijdloze items, om te voorkomen dat je interieur snel verouderd raakt. Houd bij het kiezen van een stijl rekening met de architectuur van je huis en probeer een fijne sfeer te creëren.

Stap 3: Kies de juiste kleuren

Kleur kan een enorme impact hebben op de sfeer in je huis. Kies voor een kleurenpalet dat rust en eenheid uitstraalt, maar wees niet bang om met accentkleuren te experimenteren om je huis wat meer karakter en een persoonlijke touch te geven. Denk bij het kiezen van kleuren ook aan de lichtinval in je huis. Sommige kleuren kunnen in natuurlijk licht heel anders lijken dan in kunstlicht. Een goede vuistregel is om te starten met neutrale tinten voor de muren en grote meubelstukken, en kleur toe te voegen met accessoires zoals kussens, kunstwerken, en planten.

Kortom, het inrichten van je nieuwe huis is een leuk en uitdagend proces waarbij je een ruimte creëert die niet alleen stijlvol is, maar ook een weerspiegeling van wie je bent. Door deze drie stappen te volgen, leg je een goede basis waarop je in de loop van de tijd kunt voortbouwen. Onthoud dat het meest belangrijke is dat je je comfortabel en thuis voelt in je nieuwe woning. Veel plezier met het inrichten!

Reacties