Foto: huis-kopen-hoeveel-kan-ik-lenen

Een huis kopen, hoeveel kan ik lenen?

Een huis kopen is spannend. Voor het eerst uit huis, van een huurappartement naar een eengezinswoning, iedereen denkt er wel eens aan om een huis te kopen.

Guido van Loon

Naast alle emotionele keuzes die er gemaakt moeten worden, zijn er ook aardig wat zaken die geregeld moeten worden, zoals het nemen van een startershypotheek. Dit voorkomt vertraging later in het proces. Een goede voorbereiding is het halve werk!

De belangrijkste stappen bij het kopen van het huis

De financiële administratie begint al voor het zoeken van een huis. Om te weten naar wat voor huis je kunt zoeken moet je eerst weten hoeveel je kunt uitgeven en hoeveel je kunt lenen. Daarnaast zijn er een aantal kosten die gemaakt moeten woorden voor documenten en taxaties. Natuurlijk zijn er ook wat leukere stappen zoals, de bezichtiging, die we niet in het proces mogen vergeten. Hieronder alle stappen op een rijtje.

Je maximale hypotheek

Om te kunnen weten hoeveel je nieuwe huis mag kosten, moet eerst je maximale hypotheek berekend worden. De berekening op dit leenbedrag hangt af van verschillende factoren. Het inkomen van jou en/of je partner worden op verschillende aspecten bekeken. Om de beste berekening te krijgen kun je het beste een uitgebreide berekening doen. Via de website hypotheekberekenen.nl kun je eenvoudig een uitgebreid, persoonlijk advies op maat aanvragen.

Op de website vul je door middel van een aantal vragen een formulier in. De informatie van deze vragen zoals, het verhuissituatie, je inkomen en eventueel die van je partner, betalingsachterstanden, etc., gebruiken ze om de maximale hypotheek te berekenen voor je situatie. Je krijgt de uitslag van de berekening direct in uw mailbox. Als je eventuele vragen hebt over de berekening kun je contact opnemen met hun klantenservice. Zij helpen je graag met al je vragen. Na het berekenen van je hypotheek kun je op dezelfde website ook meteen antwoord krijgen op de vraag, Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Bijkomende kosten

Naast de hypotheek zijn er nog een aantal kosten die gemaakt worden tijdens het kopen van een huis. Denk hierbij aan advieskosten, overdrachtsbelasting , taxatiekosten, notariskosten en natuurlijk de kosten van de makelaar.

Het bezichtigen en uiteindelijke bod

Nadat de financiële voorbereiding rond is. Kan er eindelijk naar huizen gekeken worden. Het moment dat je het perfecte huis hebt gevonden, maak je een afspraak voor een bezichtiging. Als alles naar wens is, is het tijd om een bod te plaatsen op het huis. Het is belangrijk om een goed bod te maken. Er moet een bouwkundig onderzoek plaatsvinden, de koopovereenkomst moet getekend worden en er zijn enkele voorwaarden die vastgesteld moeten worden.

Geniet van het proces

Het kopen van een huis is spannend. Of het nou je eerste of derde huis is, de weg zal nooit hetzelfde zijn. Zorg daarom altijd voor een goede voorbereiding. Hierdoor voorkom je stres en extra kosten. Het inschakelen van een financieel adviseur is een keuze die veel mensen maken. Haal hier vooral je voordeel uit, zodat je zo snel mogelijk van je nieuwe woning kunt genieten.

Reacties