Foto: Overwaarde-8293744

De overwaarde van je huis opnemen, kan dat?

Een woning met overwaarde is in veel gevallen een potentiële bron van financieel voordeel, maar jammer genoeg beseffen veel particulieren dat niet.

Wil je de overwaarde van je woning verzilveren? Dat kan, maar dan is het wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.


Van Bruggen adviesgroep is als financieel adviseur gespecialiseerd in alles wat met de overwaarde van woningen én het verzilveren daarvan te maken heeft. Goed advies is goud waard, in dit geval letterlijk, en het loont dan ook de moeite om dit proces niet op je eentje door te maken.

Welke factoren zijn nu van belang als je de overwaarde van je huis wilt verzilveren, en waarom zou je op Van Bruggen Adviesgroep moeten vertrouwen? Hieronder lees je meer!

Wat is de overwaarde van een woning?

Als we het hebben over overwaarde, dan spreken we eigenlijk over het feit dat je woning méér waard is dan de hypotheek die je ervoor betaalt. Bij een ruime overwaarde is de hypotheek zo'n 50% tot 60% lager dan de woningwaarde van het huis zelf.

De overwaarde van je woning verzilveren kan dus een goed idee zijn, maar hoe begin je daar nu aan? En wat is de meerwaarde van professioneel advies? Lees snel verder voor meer info.

De overwaarde van je huis verzilveren

Wil je in je eigen woning blijven wonen en de overwaarde ervan verzilveren? Dan bestaan er verschillende mogelijkheden:

1. Een lening afsluiten bij de bank

Ten eerste is het een goed idee om een lening af te sluiten bij de bank. Een ruime overwaarde betekent voor de bank immers zekerheid voor het verstrekken van een goede lening.

In de meeste gevallen gaat men je inkomen analyseren om te bepalen of een lening mogelijk is. Dat brengt echter met zich mee dat mensen met een grote woning overwaarde en een lager inkomen, toch geen kans hebben op een lening!

2. Een lening krijgen via de gemeente

Vervolgens is het ook een mogelijkheid om een lening af te sluiten bij de gemeente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) biedt hiervoor bepaalde financieringsoplossingen aan inwoners van bepaalde gemeentes. Voor eigenaren van woningen met overwaarde bestaan hiervoor onder andere de Blijverslening en de Verzilverlening.

3. Je woning verkopen en terug huren

Ten slotte is het ook een mogelijkheid om een woning met overwaarde te verkopen aan een bepaalde organisatie, om die dan teug te huren. Dit is een concept dat ook wel 'sale and lease back' genoemd wordt.

Het grote voordeel van deze aanpak is dat je het volledige bedrag van je woning in één keer in handen krijgt. In de meeste gevallen gaat het om zo'n 70 tot 80% van de waarde van de woning. Vervolgens betaal je dan meestal een marktconforme huurprijs aan de verhuurder in kwestie.

Vertrouw op een specialist voor meer financiële voordelen

De overwaarde van je huis opnemen is een goed idee, maar het vereist wel een professionele aanpak als je wilt dat alles wettelijk gebeurt én je er het meeste voordeel uit kunt halen. Van Bruggen Adviesgroep kan je als geen ander begeleiden bij alles wat daarbij komt kijken, zodat je er meer financiële baten uit haalt.

Door een persoonlijke en klantgerichte aanpak krijg je als geadviseerde particulier de beste tips en informatie voor huidigé en toekomstige situatie. Elke situatie en woning is immers anders, en vereist dan ook een andere aanpak en denkwijze.

Neem dus snel contact op met Van Bruggen Adviesgroep voor een persoonlijke begeleiding. Van het bepalen van de overwaarde van je woning tot een stap-voor-stap begeleiding om die overwaarde te verzilveren, wij helpen je graag!

Reacties