Waarom het handig is om je inboedel thuis te verzekeren

Alles wat je kunt oppakken en kunt verhuizen valt onder inboedel. Inboedel is dus je bed, je bureautafel, de meubels in je huis en ook apparatuur.

10 April 2020

Onder inboedel kun je ook dure spullen verstaan, zoals een antieke vaas, een duur tapijt of een origineel schilderij. Wil je je inboedel verzekeren tegen diefstal of brand dan kun je een inboedelverzekering laten afsluiten. Van tevoren een inboedelverzekering vergelijken geeft jou een beter overzicht van de verschillende premie’s. Omdat onder inboedel ook dure spullen vallen kunnen de polisvoorwaarden per verzekeraar verschillen. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld je dure vaas of dure sieraden niet. Niet iedere inboedelverzekering biedt dus een dekking bij alle schade oorzaken.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar natuurlijk geeft het jou een rustgevend gevoel als je je eigendommen hebt verzekerd. Het voordeel van het afsluiten van zo een verzekering is dat je zelf kunt bepalen tot welke bedrag je de goederen in je huis wilt verzekeren. Indien je inboedel een hoge waarde heeft, kun je kiezen voor een hogere inboedelverzekering. Je betaalt dan een hogere premie. Hetzelfde geldt als je je slechts wilt verzekeren voor een klein aantal goederen. Speciaal voor de inboedelverzekering is er een waarde garantie ontwikkeld. Dit is een verzekering waarbij je nooit te laag verzekerd bent. De vergoeding wordt bepaald aan de hand van de nieuwwaarde van je bezittingen.

Woonverzekering afsluiten

Het bouwen of kopen van je eigen huis is natuurlijk een grote mijlpaal in je leven. Tijdens het bouwen of verbouwen van je huis heb je vaak een heleboel gereedschap liggen. Het beste kun je deze aan het einde van de dag in een container of gereedschappen kist plaatsen. Als je eenmaal je huis hebt gebouwd is het een goed idee om na te denken over een woonverzekering. Wil je weten bij wie je de beste woonverzekering kunt afsluiten? Je kunt van tevoren een woonverzekering vergelijken om een beter overzicht te krijgen. Er zijn zelfs online verzekeraars waar je een berekening kunt maken van je huis. Je kunt dus makkelijk vergelijkingen maken en nagaan bij wie je het beste uitkomt. Een woonverzekering kan bestaan uit de inboedelverzekering en een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schades door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Bij een woonverzekering kun je ook kiezen uit verschillende pakketten. Een woonverzekering kan je onder andere dekken tegen storm, brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme. Je huis is een van je kostbaarste bezittingen. Wil je dus stressvrij leven, sluit dan een goede woonverzekering af.

 

Reacties