Maak ruimte om je oude telefoonopladers te bewaren

Deze nieuwe smartphones komen zonder oplader.

15 Januari 2021

Heb jij thuis al een la of doos waarin je alle oude telefoons en bijbehorende opladers van je gezin bewaart? Of gooi je ze weg? Natuurlijk kan het zo zijn dat je een smartphone vervangen hebt omdat hij het niet meer goed deed. Maar als de oplader het nog wél doet, doe je er tegenwoordig verstandig aan om toch die la of doos ervoor te reserveren. Er lijkt namelijk een nieuwe trend te ontstaan bij populaire smartphonefabrikanten om hun nieuwe toestellen zonder oplader te leveren. We noemen een aantal voorbeelden van nieuwe smartphones waar je je oude oplader bij zou kunnen gebruiken als je tot de aanschaf van het toestel over zou gaan.

Samsung Galaxy S21

Onlangs is het nieuwe vlaggenschip van Samsung uitgekomen, de Samsung Galaxy S2. Deze nieuwe Samsung S21 is weer een absolute topper. Voor het eerst heeft een Samsung-telefoon stemontgrendeling. Verder heeft de Samsung S21 een plat 6,2 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie. Achter op het toestel zitten in de linkerbovenhoek drie cameralenzen van 12 megapixel, 12 megapixel en 64 megapixel. Ook heeft de accu van het toestel een hogere capaciteit dan die van de S20, zijn voorganger. Maar het toestel wordt ook voor het eerst zonder oplader geleverd. Fabrikanten raden altijd aan dat je originele opladers die door hen geproduceerd zijn gebruikt, dus de truc is om je los een nieuwe oplader te laten aanschaffen. Heb je echter al recent een smartphone van Samsung gehad, dan kun je de oplader daarvan hergebruiken voor dit nieuwe toestel. Ook de oordopjes die je er normaliter bij zou krijgen, zitten er niet meer bij.

Apple iPhone 12

De Apple iPhone 12 kwam eind vorig jaar uit en is de veroorzaker van de nieuwe trend waar ook Samsung op ingehaakt heeft om nieuwe modellen zonder oplader te leveren. Ook je Apple opladers moet je dus goed bewaren, want het is alleszins denkbaar dat ook toekomstige modellen zonder oplader geleverd gaan worden. De Ear Pods die normaliter bijgeleverd werden bij haar nieuwe toestellen, zitten er bij de iPhone 12 ook niet bij. Ook dat is nog een flinke aanvullende kostenpost als je nog geen werkende Ear Pods hebt. De iPhone 12 zelf is overigens ook wel weer een van de beste telefoons die er momenteel op de markt zijn. Apple heeft bij dit toestel voor het eerst een OLED-scherm gebruikt in plaats van een lcd-scherm. De portretstand van de camera’s is verbeterd. Ook wordt voor het eerst 5G ondersteund.

Of je dus een Apple-fan bent of juist verknocht bent aan de smartphones van Samsung, er is alle reden om zuinig te zijn met je oude opladers. Leen ze niet uit, geef ze niet weg en gooi ze zeker niet weg. Zonder opgeladen smartphone kun je immers je domotica niet bedienen en is je smart home niet meer zo smart.

Reacties