Met deze 5 producten maak je van je huis een duurzaam smart home

We kennen allemaal de afstandsbedieningen waarmee het licht aan en uit gaat. Superhandig, maar er zijn meer duurzame oplossingen - ook wel domotica genoemd.

09 Mei 2018

Tegenwoordig heb je met een smartphone controle over heel veel apparaten in huis. UnitedConsumers onderzocht 5 producten waarmee je van je huis een duurzaam smart home maakt.

1. Verwarmen op afstand

Wil je aan de slag met domotica dan kun je verschillende apparaten in huis aan je smartphone koppelen. Een van de meest handige is misschien wel de centrale verwarming. Via een app regel je overal in het land of je verwarming aan of uit staat. Zo hoef je nooit meer terug naar huis als je de verwarming vergeet uit te zetten.

2. Koken met je smartphone

Niet alleen het huis kan opgewarmd worden op afstand. Ook de oven voorverwarmen is tegenwoordig zo gebeurd. Bepaalde ovens sluit je aan op de wifi en op die manier maakt het apparaat verbinding met je smartphone. Een kwestie van het openen van de app, de gewenste temperatuur instellen en je hebt binnen no time een ovengerecht op tafel.

3. Sesam open u

Wat een luxe: de poort naar de tuin gaat open zonder dat je de auto uit moet. Nu zijn er al van die handige afstandsbedieningen, maar het liefste heb je natuurlijk alle smart oplossingen bij elkaar op je smartphone. Gelukkig werken vrijwel alle domotica oplossingen voor in huis tegenwoordig via een app.

4. Staat het raam nog open?

Nooit meer terug naar huis om nog een keer te kijken of de ramen wel echt goed dicht zitten. Met een elektronisch systeem regel je tegenwoordig met één druk op de knop dat alle ramen dicht zitten. Dat is niet alleen heel veilig, maar ook handig als het onverwachts gaat regenen bijvoorbeeld.

5. Kijkje in de koelkast

‘Hadden we nu wel of geen melk meer in de koelkast staan?’ Niemand zit te wachten op een extra ritje naar de supermarkt, omdat je iets vergeten bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig koelkasten met een camera aan de binnenkant, zodat je ook in de winkel nog snel even kan checken wat je nog op voorraad hebt.

Domotica ontwikkelt zich razendsnel, maar met deze gadgets loop je al snel voor op veel huishoudens. Je maakt op deze manier het huis niet alleen duurzamer, maar de techniek maakt het leven ook nog eens veel gemakkelijker.

 

Reacties