Harman Kardon Citation Oasis

Een compacte luidspreker met ingebouwde wekker, draadloze telefoonoplader en muziekstreaming: de Harman Kardon Citation Oasis is de nieuwste toevoeging aan de stijlvolle Harman Kardon Citation Serie. Lees er alles over in deze review.

Getest door:

Even voorstellen...

Heel leuk dat ik deze mooie luidspreker annex wekker van Harman Kardon mag testen. Ik heb eerder een speaker van hen mogen testen (de Citation One) en hier was ik erg enthousiast over.

Stijlvol uiterlijk

Net als bij de Citation One ziet deze Citation Oasis er zeer chique uit. Hij beschikt namelijk over dezelfde stoffen buitenkant. Dit zorgt voor een erg smaakvol uiterlijk. Daarnaast heeft hij echt het uiterlijk van een wekker. Dus in die hoedanigheid ga ik hem ook testen. Het is in ieder geval qua uiterlijk al een verrijking voor mijn slaapkamer.

Uitgebreide mogelijkheden

De Citation Oasis beschikt over vele mogelijkheden: Google cast, Google Assistent en DAB radio. Bovendien kun je je smartphone bovenop leggen en dan laadt hij draadloos op! Let op: je smartphone moet dit wel ondersteunen, dat wil zeggen hij dient te beschikken over Qi ondersteuning. Mijn eigen telefoon had dit bijvoorbeeld niet, die van mijn vrouw, die wat nieuwer is, wel. En bij haar werkte dit ook erg goed. Het is hiervoor wel handig heb ik gemerkt om 's nachts de 'niet-storen' modus aan te zetten. Anders licht je telefoon soms op... De Google Assistent werkt erg prettig, ik vind het erg gemakkelijk om met je stem commando's te kunnen geven of vragen te stellen. Ook je wekker kun je hier mee instellen. Sterker nog; dit kan zelfs alleen via de Google Assistent. Op zich geen probleem (het werkt prima), al zou het handig zijn als dit ook op het apparaat zelf kon. Minpuntje vind ik wel dat je met de Nederlandse versie van Google Assistent alleen een standaard wekker kunt zetten en dus niet kiezen voor bijvoorbeeld een radiostation of een Spotify-afspeellijst. Dit schijnt overigens wel te kunnen als je Engels (Verenigde Staten of Canada) toevoegt als taal aan je Google Assistent en je commando vervolgens in het Engels geeft. Dit heb ik zelf echter niet uitgeprobeerd, omdat ik het onhandig vind als er twee talen bij mijn Google Assistent door elkaar heen lopen. Je kunt de Google Assistent (dus de microfoon) ook eenvoudig kunt uitschakelen, door middel van een knop aan de achterkant. Dat vind ik zelf toch wel een prettig idee. Daarnaast zit er ook een knop aan de achterkant waarmee je de Wi-Fi 's nachts kunt uitzetten; een handige aanvulling. Het casten werkt erg goed, zo via je internetverbinding luisteren is toch een stuk stabieler dan via bluetooth (tenminste bij mij). Ik heb hier dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Overigens kun je bij dit apparaat hier wel bluetooth voor gebruiken. Dat je de keuze hebt, is sowieso een pre voor mij! De DAB radio werkt prima, goed geluid en een stuk stabieler dan bijvoorbeeld je FM-radio. Zelf gebruik ik vooral Spotify, maar ik heb het wel even getest en het werkt in ieder geval prima!

De bediening

Harman Kardon heeft geen eigen app om het apparaat mee te bedienen, dus je dit voornamelijk zelf in de Google Home app. Geen probleem, hier kun je ook alles in doen. Maar als je gaat casten kun je bijvoorbeeld met de Spotify-app ook een heel eind komen. Er zitten ook knoppen op de bovenkant van de speaker. Die werken ook, alleen vind ik de bediening daarvan niet super werken.

Geluidskwaliteit

Dit apparaat geeft een prima, warm geluid. Mijn slaapkamer wordt er mooi mee gevuld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij sommige nummers wat twijfel over de bass, maar over het algemeen kan ik niet anders dan tevreden zijn!

Conclusie

Dit is een hele mooie speaker annex wekkerradio; hij ziet er erg mooi uit, heeft veel mogelijkheden en geeft een goed geluid. Hier en daar loop je wel tegen wat (kleine) beperkingen (bedieningsknoppen, geen afspeellijsten als wekker, bass klinkt niet altijd stabiel) aan, maar dat mag eigenlijk, voor mij althans, geen naam hebben.

.....
Reacties