Bijzondere schuurwoning

Een ruim en licht huis met een Wauw-factor

Modern en niet standaard

Het is wellicht een niet alledaagse indeling van een huis, maar na binnenkomst heb je direct de Wauw-factor. Kijk naar boven en bewonder de glaspartijen, de loopbrug en de verbindende factor: de schoorsteen die van begane grond tot nok te bewonderen is.

De architectuur van de omringende woningen en de eis van de gemeente om minimaal 50% hout in het geveloppervlak toe te passen sloten uitstekend aan op de wens om een bijzondere schuurwoning te realiseren.Dit woonhuis is bijzonder door de wijze waarop we het woonprogramma hebben geordend. De indeling betreft niet standaard ‘wonen beneden en slapen boven’, maar ruimtes lopen hier eigenlijk dwars door elkaar. Een grote, lichte woonkeuken en 3 slaapkamers met een badkamer op de begane grond en een woongedeelte en master bedroom met eigen badkamer op de verdieping. Mede hierdoor zijn er heel veel zicht- en lichtlijnen dwars door het ontwerp, versterkt door de vide boven de woonkeuken. 

De kunst is om privé enigszins van open te scheiden. De gang naar de slaapkamers op de begane grond is daar een mooi voorbeeld van. Deze vormt een barrière tussen tuin en kamers, maar door deze te voorzien van openslaande deuren naar de tuin is er toch een sterke relatie met de slaapkamers zonder directe inkijk. Bovendien liggen de slaapkamers hierdoor op het koele noorden.
Het interessante is dat deze, wellicht ongebruikelijke, indeling van het huis alles behalve star is.