Foto: 201708/bplus-villas.jpg

Je eigen villa bouwen

Ben je van plan je eigen villa te bouwen? Doe inspiratie op op de website van HOOG.Design voor tips en tricks rondom luxe interieur.

Ben je er klaar voor om optimaal te genieten in je eigen villa? Hoewel er niks mis is met reguliere nieuwbouwhuizen kan een eigen gebouwde villa de oplossing zijn om de kwaliteit van je leven te verhogen. In welke levensfase je je ook bevindt; je kunt altijd toe zijn aan een totaal eigen plek. Wanneer je een kavel op het oog hebt of al in je bezit hebt kun je aan de slag gaan. Maar hoe pak je het bouwen van je eigen villa eigenlijk aan? En wat is het grote voordeel van het bouwen van je eigen woning op een kavel?

Wonen naar je eigen smaak

Het grootste voordeel van je eigen villa bouwen is dat je helemaal zelf kunt weten wat en hoe je je woning gaat bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen villa zelf laten ontwerpen, naar eigen smaak, eigen wensen en eigen budget. Je kunt zelf weten voor welke luxe keuken(s) je gaat, of je kiest voor een design interieur en je kunt zelf een keuze maken uit een van de vele luxe badkamers. Op die manier wordt de woning echt je eigen woning. Een ander groot voordeel is dat wanneer je je villa zelf gaat bouwen je steun krijgt van de overheid. De overheid steunt mensen die hun eigen huis bouwen namelijk om op die manier inwoners meer vrijheid te geven om zelf te bouwen wat ze willen. Hierdoor wordt het woningbeeld meer gevarieerd. Ieder jaar worden er ongeveer 8000 woningen in eigen beheer gebouwd waar kavelbouw ook onder valt. Het wordt dus alleen maar aangemoedigd om zelf aan de slag te gaan.

Regels omtrent je eigen villa bouwen

Natuurlijk zijn er wel enkele regels wanneer het gaat om het bouwen van je eigen woning. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden voordat je gaat beginnen. Wanneer je nog geen kavel hebt is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen met zoeken: goede grond om te wonen in Nederland is schaars. Wanneer je eenmaal een kavel hebt moet je op zoek gaan naar de juiste architect. Zet je wensen op een rij en bekijk zelf welke architect je kan helpen om je dromen te verwezenlijken. Op HOOG.Design kun je een kijkje nemen in bestaande projecten: wandel virtueel door luxe villa’s en prachtige woningen om inspiratie op te doen voor het ontwerp van je eigen villa. Wat betreft bouwen zijn er tevens een aantal regels waar je op moet letten. Op de website van de Rijksoverheid vind je hierover meer informatie. Kijk altijd of je de juiste papieren en vergunningen hebt voordat je begint met het bouwen van je eigen villa.

Je eigen villa inrichten

Wanneer je je eigen villa hebt ontworpen moet je na gaan denken over het interieur. Voordat het bouwen begint wil je natuurlijk duidelijk hebben welke luxe keuken erin moet, voor welke luxe badkamer je gaat en hoe je woonkamer er een beetje uit komt te zien. Ga je voor een minimalistische look of kies je voor een warme uitstraling waarin veel steigerhout wordt gebruikt? Kies voor de look die het beste bij jou past en kijk naar de huidige trends voor tips en tricks. Het belangrijkste is dat er sfeer in je huis komt en dat je je thuisvoelt op de plek waar je iedere dag bent. Lees hier bijvoorbeeld meer over het creëren van sfeer in je badkamer.

 

Inspiratie van Hoog.Design

Ook wat betreft je interieur kun je inspiratie op doen op de website van HOOG.Design. Kijk binnen bij de mooiste projecten en bouwwerken en ontmoet direct de verantwoordelijken voor deze projecten. Zit er iets bij waar je erg blij van wordt? Dan kun je contact opnemen met de mensen achter het project. Je kunt natuurlijk ook bij HOOG.Design terecht wanneer je je bestaande woning wilt verbouwen of renoveren of wanneer je je tuin compleet wilt vernieuwen. Bekijk de website van HOOG.Design om inspiratie op te doen of om meteen zelf aan de slag te gaan. Voordat je het weet beschik je over een compleet eigen ontworpen en gebouwde villa met een fraai luxe interieur.

Reacties