Foto: 201708/Zo-creeer-je-sfeer-in-je-complete-badkamer Briljant sanitair.jpg

Zo creëer je sfeer in je complete badkamer

Heb je een grote of kleine badkamer? In beide gevallen speelt kleur een grote rol in het creëren van sfeer in jouw badkamer.

Je start en sluit de dag in je badkamer. Het is daarom erg belangrijk dat de badkamer de juiste sfeer uitstraalt, zodat jij heerlijk kan ontspannen en relaxen in jouw badkamer.

Welke kleur is het mooiste voor in mijn badkamer?

Wat de mooiste kleur is voor complete badkamers is per persoon verschillend. Om de juiste kleur voor in jouw badkamer te kiezen is het belangrijk dat je weet welke sfeer jouw badkamer moet gaan uitstralen. Wil je een inspirerende, rustgevende, harmonieuze, uitdagende of juist een ruimtelijke sfeer in de badkamer. Met badkamertegels kan je makkelijk veel kleur, of juist mooie kleine kleuraccenten in de je badkamer brengen. Badkamertegels bepalen de sfeer in je badkamer.

Lichte, donkere, of toch tegels met een design in de badkamer?

Je kan kiezen voor hele lichte tegels, juist hele donkere, of tegels met een design. Je kan naar een tegelspecialist gaan om daar te gaan kijken naar verschillende kleuren badkamertegels, maar je zal zien dat het assortiment aan tegels enorm groot is. Het is verstandig om van tevoren uit te zoeken wat voor kleur tegel of tegels er het beste bij de sfeer van jouw badkamer passen.

Lichte tegels: de juiste keuze voor een kleine badkamer.

Heb je een wat kleinere badkamer dan zijn lichte tegels een juiste keuze. Lichte tegels maken de badkamer optisch ruimer en groter. Lichte badkamer tegels zijn tijdloos en zijn veelal met alle andere kleuren te combineren.

Donkere tegels: de sfeermakers in de badkamer.

Met donkere tegels kan je veel sfeer creëren in de badkamer. In tegenstelling tot lichte tegels, die een badkamer helder en optisch ruimer maken zorgen donkere badkamertegels ervoor dat de badkamer knusser en intiemer wordt. Bij donkere wandtegels in de badkamer is goede verlichting erg belangrijk.

Designtegels; voor een speels effect in grote en kleine badkamers.

Het assortiment tegels met verschillende designs wordt steeds groter. Wil je de uitstraling van hout, maar het schoonmaak gemak van tegels? Tegenwoordig zijn er ook hele mooie tegels met een hout uitstraling. Wil je heel graag een design in je complete badkamer, maar heb je het idee dat dat te druk is voor in een kleine badkamer? Kies er dan voor om maar één wand te betegelen met een designtegel. Je kan er ook voor kiezen om op alle wanden een rustige lichte wandtegels te gebruiken en badkamervloer een mooi design te geven. Zo zorg je ervoor dat je toch die mooie tegel met design in je complete badkamer komt, maar dat het toch niet te druk wordt.

Gladde of ruwe badkamertegels?

Kies naast de kleur van een bepaalde tegel ook voor een bepaalde afwerking van een tegel. Bij een stoere badkamerstijl staat een matte tegel erg mooi, maar matte tegels passen ook heel mooi bij een landelijke badkamer. Wil je jouw complete badkamer een moderne, strakkere stijl geven kies dan voor een glanzende tegel. Met een glanzende tegel oogt de complete badkamer ruimer. Dit komt omdat glanzende tegels de omgeving weerspiegelen.

Klein, normaal, of groot?

Naast kleur is ook de vorm en het formaat van de tegel heel belangrijk en daar kan je sfeer mee creëren. Ga je voor heel groot, heel klein, of voor een combinatie van verschillende formaten tegels? Door het gebruik van verschillende formaten badkamertegels krijgt de badkamer een hele speelse, inspirerende en uitdagende uitstraling. Let wel op dat het niet te druk wordt.
Met mozaïektegels kan je speelse accenten aanbrengen, die de badkamer een unieke uitstraling geven. Het formaat van de tegels speelt dus ook een rol in het creëren van de sfeer en stijl in de complete badkamer.

Sfeervolle complete badkamer, zonder gekleurde en bonte tegels.

Vind je tegels met een kleur of design een beetje te heftig? Je kan ook met contrast spelen. Door één wand in de badkamer donker en de andere wanden licht te maken zorg je voor contrast. En dat geeft de badkamer meer “drama”. Een andere (veilige) manier om te zorgen voor sfeer in de badkamer is door de basis rustig (tijdloos) te houden en gekleurde badkameraccessoires toe te voegen. Op deze manier kan je ook makkelijk en relatief goedkoop vaker de sfeer van de complete badkamer veranderen. Want wie weet vind je een bepaalde kleur volgend jaar helemaal niet mooi meer, is het niet meer de mode, dan heb je badkameraccessoires zo vervangen.

Je weet nu meer wat kleur met je badkamer kan doen. Wil je zien en ervaren wat kleuren en verschillende formaten tegels met een complete badkamer kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij Briljant Sanitiar, de grootste badkamer showroom van Nederland in Maurik. Daar vind je een enorm groot assortiment goedkope, maar uitstekende kwaliteit badkamertegels en kan je tientallen complete badkamers met verschillende badkamerstijlen bekijken. Vanaf het moment dat je die badkamers hebt bewonderd is een tegel geen gewone badkamertegel meer, maar de sfeerbrenger in jouw nieuwe complete badkamer.

Reacties