Landhuis in het bos

Een landhuis in een 'sprookjesbos'. Zo omschrijven de bewoners van dit fraaie landhuis hun woning te midden van de bossen op de Utrechtse Heuvelrug.

Omschrijving van het landhuis

Op een bosrijke kavel van maar liefst 5 hectare, waar voorheen een boswachtershuisje stond, heeft Bouwbedrijf Lichtenberg dit fraaie landhuis mogen realiseren. Er waren een aantal ristricties vanuit de gemeente qua bebouwing, waardoor ervoor gekozen is de woning te voorzien van een souterrain om niet boven het vastgestelde bovengrondse bouwvolume uit te komen. De halfronde entree springt direct in het oog bij het oprijden van de inrit. De witte gevels steken mooi af bij de rieten kap en het donkere trasraam. Er is gekozen voor een zeer luxe afwerking, zoals de grijze nokvorsten, natuurstenen raamdorpels, sluitstenen en schoorsteenplaten voor beide schoorstenen. Eén van de woonwensen was veel lichtinval. Doordat het landhuis omringt wordt door veel bomen een hele uitdaging. Maar toch, door het toepassen van grote raampartijen en openslaande tuindeuren komt er voldoende lichtinval in de woning. Ook het interieur voldoet aan alle wensen en eisen van de bewoners. Ruimtes zijn slim ingedeeld, mede door het plaatsen van de souterrain. 

Over ons

Bouwbedrijf lichtenberg is een realistische bouwer uit het oosten des lands die al sinds 1935 de faaiste villa's weet te realiseren. De kracht achter ons bedrijf is de begeleiding van A tot Z: u zult vanaf het eerste gesprek bij ons op kantoor tot de overdracht van de sleutel worden begeleid. Dit houdt in dat wij voor u alle vergunningen regelen, zorgen voor de communicatie met welstand en onderhouden het contact met onderaannnemers. Dit zorgt ervoor dat het bouwproces voor u zorgeloos kan verlopen en in alle rust kunt gaan genieten van het eindrusultaat. 

Al onze villa's worden traditioneel gebouwd door onze eigen timmerlieden en metselaars. Onze huisarchitect heeft jarenlange ervaring en veel oog voor detail. In combinatie met het hoge afwerkingsniveau waar Bouwbedrijf Lichtenberg garant voor staat is de realisatie van uw droomhuis in goede handen. Doordat elke woning op maat wordt ontworpen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever, vragen wij u om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over één van onze villa's.

Meer informatie

Voor meer woonvoorbeelden van Bouwbedrijf Lichtenberg kunt u ons ook volgen op Facebook