Foto: 2017/vakantiehuizen-toscane.jpg

Hoe ziet de ideale vakantiewoning eruit?

De vakantiemaanden moet een periode zijn waarin je heerlijk tot rust kunt komen, zonder je zorgen te hoeven maken over je werk, je gezin, of je studie.

Als je kiest voor een vakantie in het buitenland kun je met de caravan of een tent naar een camping gaan, kun je overnachten in een hotel, of een vakantiewoning huren. Er zijn verschillende websites die de mogelijkheid aanbieden tot het huren van vakantiewoningen in verschillende Europese landen. Daarbij zijn er ook particuliere Nederlandse verhuurders, die hun tweede woning in het buitenland tijdens de zomermaanden verhuren aan Nederlandse toeristen. Het voordeel aan een Nederlandse verhuurder is dat zij je tips kunnen geven voor leuke bezienswaardigheden in de omgeving van de vakantiewoning.

Een vakantiewoning in Zuid-Europese landen

Het zijn voornamelijk de Zuid-Europese landen die erg in trek zijn bij Nederlandse toeristen. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje, Frankrijk en Italië. Een veel bezochte plek in Italië is Toscane, waar jaarlijks honderden toeristen een bezoek aan brengen. Vakantiehuizen in Toscane zijn er om deze reden in overvloed! Naast Toscane zijn ook Venetië, Rome en bijvoorbeeld Pisa populaire Italiaanse plaatsen.

In Frankrijk en Spanje kiest men vaker voor een overnachting op een camping, door de grote familiecampings die je hier vindt. Zeker voor gezinnen met kinderen kan een camping voordelen bieden. Anderzijds heb je met een vakantiewoning meer ruimte en zal je nooit last hebben van het slechte weer tijdens het voorjaar of de herfst.

Verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse vakantiewoningen

Houd er rekening mee dat een Nederlandse vakantiewoning op een vakantiepark iets anders is dan de buitenlandse vakantiewoningen die je kunt huren tijdens de zomermaanden. Een vakantiewoning in het buitenland is vaak aanzienlijk groter, heeft in sommige gevallen een kleine tuin, enzovoorts. Zeker in landen als Italië, Spanje en Portugal kunnen de vakantiewoningen zelfs van een eigen zwembad voorzien zijn. Opvallend is dat de prijs van vakantiewoningen in het buitenland niet veel hoger hoeft te zijn dan de prijs die je voor een Nederlands vakantiehuis betaalt op een vakantiepark.

Tip: zoek vooraf altijd naar recensies over een bepaalde verhuurder in het buitenland. Zeker als het om een buitenlandse verhuurder gaat kan het lastig zijn om vooraf te bepalen of de verhuurder te vertrouwen is. Je moet er toch niet aan denken dat er tijdens de vakantie wat verkeerd gaat door de onbetrouwbaarheid van een verhuurder?

Reacties