string(1) "p"

Elia-lagetemperatuurradiatoren passen perfect bij warmtepomp

Lage aanvoertemperatuur, beperkt volume en toch snel warm! Ontdek de voordelen van de Vasco Elia, de radiator voor lagetemperatuursystemen!

Verwarmen op lage temperatuur
Verwarm je op lage temperatuur met een warmtepomp of condensatieketel, dan hoeft je installatie minder hard te werken om het verwarmingswater op temperatuur te krijgen. Zo kan je energie besparen. Tenminste, als je warmteafgiftesysteem hierop is afgestemd. Klassieke radiatoren vragen een aanvoertemperatuur van 75 tot 85 °C, wat niet erg energie-efficiënt is. Voor een hoog rendement zijn lagetemperatuurradiatoren of vloerverwarming de oplossing. 

Bij renovatie en nieuwbouw
In de praktijk wordt bij renovatie vaak gekozen voor radiatoren met een groot oppervlak, om genoeg warmte te kunnen afgeven. Met de Vasco Elia is dat verleden tijd. Deze compacte lagetemperatuurradiator sluit je namelijk eenvoudig aan op de bestaande leidingen van je cv-ketel. Geen sloop- of breekwerk dus — de paneelradiator wordt ‘stekkerklaar’ geleverd: monteren, aansluiten op het stroomnet en klaar! Uiteraard is de Vasco Elia ook geschikt voor nieuwbouwprojecten. 

Elia-lagetemperatuurradiatoren: optimale warmteverdeling
Naast de snelle montage heeft de Elia-paneelradiator nog meer voordelen. De warmtepompradiator staat garant voor indrukwekkende prestaties. Door de uitgekiende constructie, waarbij de axiale ventilatoren direct onder het rooster zitten, is er een optimale, snelle warmteverdeling. De volautomatische bediening zorgt er nadien voor dat je altijd een aangenaam binnenklimaat behoudt (bijvoorbeeld 21 °C): de temperatuursensor laat de ventilatoren sneller of langzamer draaien wanneer nodig. Je merkt meteen dat je radiator werkt door de hoge warmteafgifte en korte opwarmingstijd, maar verder is Elia muisstil. Deze paneelradiator staat garant voor een maximaal warmtevermogen en uiterste efficiëntie. 

Flexibel verwarmen met Elia
De korte opwarmingstijd is een enorm pluspunt, maar waarschijnlijk hoeft het niet in elk vertrek even warm te zijn. De Vasco Elia-lagetemperatuurradiator werkt flexibel — bijvoorbeeld intensief in de woonkamer en sporadisch in je thuiskantoor. En in ongebruikte kamers staat de Vasco Elia gewoon uit. Jij gebruikt de ruimtes zoals jij dat wilt, en zo dalen je energiekosten weer. 

De Elia-radiator valt te combineren met een warmtepomp of met een condensatieketel. Zoek je de meest efficiënte combinatie? De paneelradiator vormt een perfect team met de Vasco Vica-lucht/water-warmtepomp. Neem contact op met een Vasco-dealer in je buurt en bekijk de mogelijkheden.