string(1) "p"

Luchtreiniging en ventilatie tegen Corona

Een gezond binnenklimaat is zeer belangrijk, daarom is ventilatie en luchtreiniging belangrijker dan ooit te voren.

Een gezond binnenklimaat is zeer belangrijk voor je gezondheid, concentratie en geeft je een comfortabel gevoel. Daarom is goed ventileren noodzakelijk en heeft het nu nog meer aandacht nodig dan ooit tevoren. Dit komt door de opkomst van Corona. In dit artikel zal er verteld worden hoe je het best kan ventileren tegen Corona.

Wat is ventileren?

In de lucht hangen veel afvalstoffen deze kunnen van de buitenlucht komen, maar ook in de binnenlucht kunnen er verschillende afvalstoffen gecreëerd worden. Door te koken en te leven in de woning worden er allerlei afvalstoffen opgestapeld. Dit kan dan leiden tot hoofdpijn, irritatie aan ogen, neus of keel en zelfs allergieën opwekken.

Ventileren is het continu de lucht in je woning verversen. Om de leefomstandigheden gezond te houden is het heel belangrijk de binnenlucht te verversen. Dat kan door te ventileren of luchten.

Hoe kan je nu ventileren?

Je kunt op verschillende manieren ventileren. Ventileren kan via roosters in de muren of de ramen op een kier te zetten of via een ventilatiesysteem. Daarbij halen we de verse lucht binnen in de droge ruimtes van de woning. De lucht stroomt vervolgens via de gang naar de natte ruimtes, daar wordt de lucht afgevoerd via een ventilatieschacht of ventilator. Zo neemt de lucht vervolgens de schadelijke stoffen en vocht mee naar buiten.

Corona en aerosolen

Nederland heeft richtlijnen opgesteld om de Corona verspreiding tegen te gaan. Corona wordt voornamelijk overgedragen wanneer iemand in nauw contact staat met een besmet persoon. Het virus verspreidt zich in hele kleine vloeibare deeltjes wanneer een besmet persoon hoest, niest, zwaar ademt, zingt of praat. Deze deeltjes kunnen zitten in aerosolen. Aerosolen zijn hele kleine deeltjes die voor een langere tijd in een ruimte kunnen blijven hangen. Dit betekent dat Corona ook in deze kleine deeltjes, oftewel aerosolen in kunnen zitten.

Air Cleaner tegen Corona

Om de verspreiding van Corona tegen te gaan zijn er luchtreinigers gemaakt die deze deeltjes uit de lucht kunnen halen. PlasmaMade heeft hiervoor de Air Cleaner ontwikkeld, dit is een luchtreiniger die 99% aerosolen onderdrukt. De kans op overdracht van het coronavirus is hierbij significant verlaagd. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van deze Air Cleaner, klik hier voor meer voordelen van een Air Cleaner.

Ventilatie en luchtreiniger tegen Corona

Ventileren is dus noodzakelijk, het RIVM stelt dat je 24 uur per dag continu moet blijven ventileren. Zo zorg je altijd voor voldoende luchtcirculatie en een gezond binnenklimaat. Dit kan dus doormiddel van je ramen op een kier te zetten of via roosters te werken of zelfs met en mechanisch ventilatiesysteem. Daarnaast kan je dus samen met een luchtreiniger uitstekend tegen Corona strijden, zo zit je in een gezond binnenklimaat ook al zijn er anderen bij jou in het huis.

Voor meer informatie over de Air Cleaner, bekijk de website www.plasmamade.com/air-cleaner