5 voordelen van een PlasmaMade Air Cleaner

Een Air Cleaner die inzetbaar is tegen Covid-19. De PlasmaMade luchtreiniger is de oplossing tegen het coronavirus.

De pandemie speelt al heel lang rond en veel mensen houden zich bezig met nieuwe ideeën tegen Covid-19. Een aantal jaren geleden, tijdens de eerste weken van de corona-pandemie zag je vaak dat mensen op social media strategieën deelden voor het desinfecteren van contactoppervlakten.

Afgelopen jaar hebben er vele onderzoeken plaatsgevonden rondom de pandemie. Onderzoek heeft aangetoond dat de overdracht aan het oppervlak een relatief laag risico is. Terwijl overdracht via de lucht een veel grotere bedreiging vormt

1. PlasmaMade Air Cleaner versus COVID-19

De PlasmaMade filtertechnologie is in staat om binnenruimtes grotendeels vrij te maken van de aerosolen die het coronavirus bevatten. PlasmaMade heeft in samenwerking met TU Eindhoven deze ontdekking samen ondervonden, middels veel onderzoeken en experimenteren. De aerosolen worden niet opgeslagen, maar vernietigd binnenin de luchtreiniger. Een bijkomend voordeel is dus dat je niet meer wekelijks de HEPA-filter hoeft te vervangen of schoon te maken. 

2. Open ramen in de winter

Als de winterperiode er weer aankomt dan betekent dat vaak weer gesnotter en gehoest. Dat komt voornamelijk omdat er een raampje binnen in een gebouw open moet, zodat er doorgelucht kan worden. Dit betekent vaak dat er een koud briesje langs je vliegt, waardoor je een koude rilling krijgt. Met een luchtreiniger hoeft dat niet meer, want de lucht wordt binnenin de luchtreiniger gefilterd. Zo hoef je niet meer de raam wagenwijd open te zetten om onnodig veel warmte te verliezen binnen in een gebouw. Nu kan je enkele ramen op een kiertje zetten, zo voorkom je de kans dat je ziek wordt. 

3. Kostenbesparend

De PlasmaMade Air Cleaner is zeker een investering, maar op langere termijn zal dit zeker terugverdienen. Er is weinig energie nodig om de lucht door het filter te sturen, waardoor je dus minder energiekosten hebt voor schone lucht ten opzichte van een raam openzetten, waardoor je de warmte weer verliest bij het doorluchten. De Air Cleaner is energiezuinig in stroomverbruik, dus goed voor het milieu. Vervolgens vul je ventilatie aan met de recirculatie en maak je de cirkel compleet. Met behoud van kostbare warmte of kou.

4. Behoud van gezondheid

Het is belangrijk om de gezondheid van mensen te verbeteren. Hoe hoger de luchtkwaliteit in een omgeving, des te beter de gezondheid van de mens. De lucht bevat veel vervuilende stoffen, zoals bacteriën, schimmels, virussen, pollen, geuren en andere verontreinigingen. Deze kan de Air Cleaner verwijderen en om deze reden is een luchtreiniger erg handig.

5. Gemakkelijk in gebruik

De PlasmaMade Air Cleaner is zeer gemakkelijk in gebruik. Je hebt alleen een stopcontact nodig en dan is het plug-and-play. De Air Cleaner is ook geruisloos, dat betekent dat je gewoon rustig kan werken in je omgeving. Ook is de luchtreiniger eenvoudig te verplaatsen, dankzij de wieltjes die er onderaan vast zitten. Dus zet hem midden in je kantoor, woning, (sport)school of andere toepassingsgebieden and you’re good to go!

Voor meer informatie over de PlasmaMade Air Cleaner, ga naar de website: www.plasmamade.com/air-cleaner