string(1) "a"

'Het wonder van Staphorst houdt stand'

Leerlingen in quarantaine of hele klassen naar huis sturen? Basisscholen in heel Nederland hebben hiermee te maken, behalve in Staphorst.

13 Februari 2022

In Staphorst zijn al maandenlang nauwelijks coronabesmettingen op scholen. Dankzij de slimme luchtreinigers, weten ze daar (bijna) zeker. Voor meer onderzoek naar het ‘wonder’ van Staphorst trekt zorgminister Ernst Kuipers anderhalve ton uit.

Onderzoek

Vóór de herfstvakantie had Staphorst nog hele hoge besmettingscijfers. Na het plaatsen van de luchtreinigers verdwenen deze hoge besmettingscijfers. Er zal onderzoek hier naar gedaan worden en er zal gekeken worden of hier een directe relatie tussen bestaat. Zowel de deltavariant als de omikronvariant zorgt voor weinig problemen.

 

Financiële steun

Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij (JA21) vroeg via een motie financiële steun voor het experiment. Zorgminister Ernst Kuipers liet weten dat er anderhalve ton beschikbaar gesteld wordt voor de pilot. Op dit moment doen vijf scholen mee aan de proef. Ook het RIVM haakt aan. Zo wil Kuipers toetsen of de luchtreinigers van toegevoegde waarde zijn boven op de bestaande ventilatie op scholen.

Meer informatie over de PlasmaMade Air Cleaner.

Bron: AD

Meer van PlasmaMade
Reacties