Foto: Hoe-je-met-rolluiken-op-je-energierekening-kunt-besparen

Hoe je met rolluiken op je energierekening kunt besparen

Onlangs heeft Somfy Nederland een interessant onderzoek uitgevoerd om de steeds hogere energierekeningen een hak te zetten.

Er is onderzoek gedaan naar de isolatie van huizen en gebouwen, hier valt een grote winst te behalen door gebruik te maken van rolluiken. Er is gebleken dat deze isolerende rolluiken tot minimaal 10% kunnen besparen op de energierekening.

Een populair topic in deze tijd zijn de stijgende energierekeningen voor consumenten. Iedereen heeft er wel last van en spreekt van onvrede. Somfy Nederland merkte dit op en voelde haar plicht om deze Nederlandse huishoudens te helpen. Ze besloten een onderzoek uit te voeren naar het reduceren van het gas. ‘’Uit dit onderzoek is gebleken dat het isoleren van ramen dusdanig belangrijk is voor het verhogen van de isolatiewaarde dat dit wel tot tien procent kan besparen op die hoge energierekeningen van vandaag de dag’’.

Rolluiken is de manier

De gemiddelde consument die wil besparen op de energierekening denkt al snel aan het verlagen van de temperatuur in huis, een dikke trui aan of het plaatsen van duurzame kozijnen. Echter heeft Somfy Nederland een nieuwe oplossing bekeken: rolluiken

Isolerende rolluiken

‘’Zo’n 37% van alle warmte in huis gaat verloren door de ramen’’, zegt Somfy. Eén van de opties die wij aanraden is het inzetten van HR++ glas, dit zorgt voor een extra isolatielaag van het glas. Echter is het monteren van een volledig nieuwe raampartij met HR++ glas geen gemakkelijk karwei, rolluiken zijn daarentegen eenvoudiger.

Door het gebruik van rolluiken aan de buitenkant van het raam ontstaat er een luchtbuffer tussen glas en buitenlucht wat ervoor zorgt dat er een extra isolatielaag ontstaat en de warmte dus binnen blijft.

Besparing in cijfers

Volgens Nibud gebruikt een gemiddeld huishouden ongeveer 1254 kubieke meters gas, tegen een gemiddeld tarief van €86,76 zijn we dus ongeveer zo’n €1090 per jaar kwijt aan gaskosten. ‘’Bij een besparing van 10% zal dit dus ongeveer voor een jaarlijkse besparing van €109 schelen op de energierekening’’ aldus Somfy.

Het volledige onderzoek vind je hier.

Reacties