Profielfoto van Lapp House

Lapp House

Finlandstraat 29, 6137 KV SITTARD

Over ons

Lapp House is sinds 1995  verantwoordelijk voor de realisatie van diverse logbouw- en houtskeletbouwprojecten in Nederland.  Door jarenlange ervaring is Lapp House uitgegroeid tot een erkende specialist binnen deze tak van de houtbouwmarkt in Nederland en de Euregio die kan terugvallen op sterke partnerships met Finse leveranciers. De logbouwprojecten die door Lapp House worden begeleid zijn veelal gericht op de woningbouw, maar ook fijnere bouw zoals bijvoorbeeld cabins of sauna's.

Artikelen

meest recent

Houtskeletbouw

De woning wordt in 3D getekend en vervolgens als losse elementen, met ramen en deuren geplaatst in de buitenwanden,  gemaakt in de productieruimte van onze partner in Duitsland. Dakconstructie en verdiepingsvloeren worden met zwaluwstaartverbindingen op maat in de fabriek gemaakt. Dit systeem bied dan ook de mogelijkheid om het als een “LEGO pakket” in elkaar te zetten waardoor er bijna geen zaagwerk meer is op de bouwplaats. De productie van dit “LEGO pakket” neemt ongeveer 8 weken in beslag. Op de bouwplaats wordt intussen de fundering gereed gemaakt. Hierna wordt het pakket afgeleverd op de bouwplek en in vier tot vijf dagen in elkaar gezet. Nadat de woning (wanden, verdiepingsvloeren en dakconstructie) staat, wind en waterdicht is, begint de afwerkingsfase. BUITENWAND OPBOUW VAN BINNEN NAAR BUITEN: Fermacell beplating of een afwerking naar wens. Installatie ruimte 60 mm. regelwerk. OSB beplating 15 mm., afgeplakt op de naden. Staanders 60x200 mm. h.o.h. 600 mm. Houtvezel isolatie 200 mm. tussen staanders. Houtvezel beplating 35 mm. met groef en messing. Regelwerk t.b.v. beluchting 30 mm. Afwerking buitengevels naar wens. BINNENWAND OPBOUW: Staanders 60x120 mm. Houtvezel isolatie tussen staanders indien gewenst. Beplating aan beide zijden naar wens. Dit is de meest voorkomende wandopbouw van Lapp House die zich echter voortdurend ontwikkeld en duurzaamheid, kwaliteit en isolatiewaardezijn daarbij de sleutelwoorden. Houtskeletbouw leent zich uitstekend voor passiefhuisconstructies of een extra isolerende buitenschil. TECHNISCHE INFORMATIE: R waarde dakconstructie 6,85 m²K/W. R waarde buitenwanden 6,06 m² K/W. Drievoudige beglazing behoort ook onze standaard. Ramen en deuren zijn voorzien van hang en sluitwerk.

Lapp House

Logbouw

De poolstreek in al haar wildernis heeft ervoor gezorgd dat er een bouwtraditie is ontstaan die de overlevingskansen in Arctische omstandigheden aanzienlijk heeft vergroot. Logs gemaakt van de stugge en sterke Lapse bomen voorzagen in warmte en duurzame bescherming. Deze bouwervaring in duizenden jaren opgedaan, wordt nog steeds zeer succesvol toegepast in Finland. Een grenen boom welke groeit onder koude condities heeft een dichte structuur en het oppervlakte heeft een mooie roodachtige kleur. Grenen uit lapland staat wereldwijd aangeschreven als hoogwaardig constructiemateriaal. Door toedoen van nieuwe technieken en een modernere uitstraling zijn Lapp Houses eenvoudig te integreren in een stedelijke omgeving. Deze huizen houden hun waarde van generatie tot generatie en zijn eveneens zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het hout van partner "Loghouse.fi" uit lapland zal in een "Lapp House" een rustgevende atmosfeer creëren. De ademende werking van een "Lapp House" zorgt dat in winters en zomers sprake is van een aangenaam binnenshuis klimaat. Een massief houten huis is een gezond huis.

Lapp House
Bekijk alle 2 artikelen